Hesabım
    Canlandırma Sineması Bayramı Fransız Kültür Merkezi'nde!

    Türkiye'de ilk kez kutlanan etkinliğin özel konuğu Michel Ocelot!

    Geçen hafta ki haberlerimiz arasında yer verdiğimiz, üç yıldır Fransa'da kutlandıktan sonra bu sene ilk kez İstanbul'a taşınan "Canlandırma Sineması Bayramı" Fransız Kültür Merkezi'nde bugün itibariyle başladı. Hem küçük seyircilere hem de büyüklere hitap eden animasyonların, canlandırma sineması yaratıcılarının ve sinema severleri aynı çatı altında buluşturması hedeflenen etkinliğin Türkiye'deki ilk konuğu ise Fransız yönetmen ve senarist Michel Ocelot.

    Etkinlikte farklı yaş gruplarına yönelik uzun ve kısa metrajlı filmler, gençler için atölyeler ve profesyoneller için konferanslar yer alacak. Program kapsamında, Uluslararası İstanbul Canlandıranlar Festivali jürisi yılın en iyi filmlerinden bir seçki de sunacak.

    Bugünkü gösterimler arasında pek çok kısa animasyon filmin bir arada yer aldığı IAF Seçkisi 1 ve  2 seyircilerle buluştu. Akşam 19:30 seansında ise Joann Sfar imzalı Hahamın Kedisi (Le Chat du Rabbin) animasyon severlerin karşısına çıktı.

    Tüm gösterim ücretsiz olduğu festivalde yarın Michel Ocelot filmlerinden saat 12:30’da Azur et Asmar, saat 16:15’te üç kısa filmin toplu gösterimi  ve 18:45 seansında 2012 yapımı Kirikou et les hommes et les femmes adlı animasyon film Türkçe altyazılı olarak izlenebilir. Yarın ayrıca Meral – Cemal Erez filmlerinin saat 15’te toplu bir gösteriminin de olacağını ekleyelim

    Yarın akşam (8 Ekim) saat 18:45'te Fransız Kültür Merkezi'nde Michel Ocelot'un bir söyleşi gerçekleştireceğini de hatırlatalım.

    Detaylar için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top