Hesabım
    Beyazperde.com Okuru Truva Dedi!

    2004'ün en iyi filmlerini seçtiniz: Truva ve G.O.R.A!

    Beyazperde.com'un geleneksel anketinin bu yılki galipleri belli oldu! 189 yabancı 16 yerli, toplam 205 yeni filmin vizyona girdiği 2004'ün En İyi Filmi Truva, En İyi Yerli Filmi ise G.O.R.A oldu!

    Böylelikle en çok okunan Türkçe sinema yayınının takipçileri hem ülkede geçen yıl vizyona giren en iyi filmleri seçmiş oldular hem de birbirinden güzel hediyeler kazandılar.

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da okurlarımızdan en iyi üç filmi oylamalarını istedik. Bu yıl farklı olarak yabancı ve yerli yapımları birbirinden ayırdık. En iyi birinci film 5 puan, ikinci film 3 puan ve üçüncü film 1 puan aldı.

    Yabancı filmlerde Wolfang Petersen'in Brad Pitt'li epiği 10135 puan alırken, Tom Cruise'lu Son Samuray 5598 puan, Kill Bill: Volume 1 ise 5314 puanla onu takip etti. (Bu arada Kill Bill: Volume 2'nin 2710 puanla yine listede üst sıralarda olduğunu hatırlatalım.)

    Yerli yapımlarda gerçi çok fazla seçenek yoktu ama Beyazperde.com okurları 16 film arasında şampiyonluğu 28104 puanla Cem Yılmaz'lı uzay komedisine verirken, Vizontele Tuuba'yı 10744 puanla ikinci, Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak'ı ise 9245 puanla üçüncü seçti. Yerli filmlerin puanlarının yüksek olması ise, hepsinin 16 film arasında paylaşılmasından kaynaklanıyordu.

    Fatih Akın'ın Duvara Karşı'sı Türk yapımı olmadığı için doğal olarak yabancı filmlerle birlikte yarıştı. Yine de güçlü rakiplerin arasında 5. sırayı almayı başardı.

    Geçen yıl vizyona giren 189 yabancı, 16 yerli yapımın nasıl sıralandığını merak ediyorsanız buraya tıklayarak tam listeye ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top