Hesabım
    Hayatboyu Filmi Başka Sinema ile Vizyona Giriyor

    Senaristliğini ve yönetmenliğini Aslı Özge’nin üstlendiği film bu cuma vizyona girecek…

    Dünya prömiyerini 63. Berlin Film Festivali’nin Panaroma Özel bölümünde gerçekleştiren ve ardından gösterildiği 32. İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini uzanan Hayatboyu’filmi yeni sinema hareketi olan "Başka Sinema" bünyesinde 15 Kasım’da vizyona girecek.

    Filmin vizyonu öncesi geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen özel ön gösterimde seyircilerin sorularını yanıtlayan Aslı Özge, filmin odak noktasını özetlerken,  iki insanın evlilik yoluna “hayat boyu” diyerek söz vererek çıkmasını gösterdi. Fakat bu sözün yıllar içerisinde, insan doğasına aslında ne kadar ters düştüğünü fark ettiği için bu filmi çekmeye karar verdiğini dile getirdi. Filmin çekim mekanlarının geometrik özelliğinden, bitiş jeneriğine kadar her şeyi bir bütün olarak ele aldığını dile getiren Özge, diğer yandan senaryoyu beslemesi, yön vermesi açısından iki başrol oyuncusuna geniş alanlar tanıdığını, gidişata göre çeşitli eklemeler ve çıkartmalar yaptığını da ifade etti. Filmin başrollerini paylaşan Defne Halman ve Hakan Çimenser ise rollerinin detaylarından bahsederken Aslı Özge ile çalışmaktan duydukları memnuniyeti  dile getirdiler.

    Uluslararası basında ise film hakkında Alman basınından Der Tagesspiegel “Dar bir mekanı, çıkışsız bir ilişkiyi anlatmak için mükemmel bir görsel metafor olarak kullanan , 'usta' işi bir film.” yorumunda bulunurken Variety’den Leslie Felperin ise  “Hayatboyu başrol oyuncularının olağanüstü performansları ve etkileyici görüntü yönetimiyle, stilize ve çarpıcı bir film.” sözlerini kullanmıştı. Yapım, 2014’ün ilk yarısında Almanya, Fransa ve Hollanda’da da seyircisiyle buluşacak.

    Hayatboyu (Lifelong), “Bize Her Gün Festival” sloganıyla yola çıkan Başka Sinema ve M3 işbirliği ile 15 Kasım’dan itibaren seçili sinemalarda olacak. Filmin gösterim seanslarına sitemizden ve www.baskasinema.com adresinden ulaşabilirsiniz.

    Hayatboyu Fragman

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top