Hesabım
    Filmlerle Psikoloji Atölyesinde Bu Hafta Erkeklik Kadınlık Sorunları Tartışılacak

    İstanbul Film Akademi'nin atölyesinde bu hafta Kadınlık-Erkeklik meselesi masaya yatırılıyor...

    Geçtiğimiz hafta filmlerle eşliğinde "aldatmak" olgusunu ele alan Filmlerle Psikoloji Sinematerapi Atölyesi'nde bu haftaysa "Erkeklik Kadınlık" sorunları tartışılacak.

    İstanbul Film Akademi’de Psikoterapist yazar Şule Öncü’nün verdiği atölye eğitimleri kapsamında yarın (14 Kasım 2013) ele alınacak konuda "benlik bütünlüğü ekseninde, C. G. Jung’un Arketip kuramına giriş niteliğindeki sunumda; erkekteki kadın imgesi (anima) ve kadındaki erkek imgesi (animus) üzerinden erkek ve kadın olma sorunları" incelenecek.

    Şule Öncü, Türkiye'de kadın erkek eşitsizliğinin ağır ve derinden yaşandığını, cinsel kimlikler ve cinsellik konusunda bireylerin zihinlerinin oldukça karışık olduğunu vurguluyor: "“Kadın canlısı ilişki, erkek canlısı rekabet toprağında yetişir. Erkek ilişkiden, kadın ilişkisizlikten yorulur. Kadının bağ kurmak için söylediğini erkek bazen meydan okuma olarak kodlar. Kadının yakınlaşma isteği erkeğin kadınlaşma ve erkekliğini kaybetme korkusunu tetikler… Erkek ve kadın bunca farklılığa rağmen birbirine muhtaçtır. ‘Adam gibi adam yok’ diye yakınan kadınla, ‘Kadın tribi çekilmez’ diye kestirip atan erkeğin birbirini bütünlediği, anlamlı ilişkiler kurabildiği zemini yaratmak durumundayız. Bu da ancak kendimizi ve insan doğasını tanımaya, anlamaya çalışmakla mümkün"

    Günlük programa katılmanın da mümkün olduğu atölyede bu hafta ele alınacak filmlerse John Malkovich Olmak (Being John Malkovich), Deccal (Antichrist)Bir Zamanlar Anadolu'da, Brokeback Dağı (Brokeback Mountain), Issız Adam, Demir Leydi (The Iron Lady), ve Masumiyet şeklinde sıralanıyor.

    Tarih : 14 Kasım 2013 Perşembe 19:30 – 22:0

    Detaylar ve iletişim: bilgi@istanbulfilmakademi.com – 0212 224 37 62 / 0530 252 95 75

    Adres: Valikonağı Cd. Şair Nigar Sk. No:8 K:2 Nişantaşı/Şişli

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top