Hesabım
    Rade Serbedzija Malatya Film Festivali'nde!

    Festivalin onu konuğu olan ünlü oyuncunun basın toplantısından notlar Beyazperde'de!

    Beyazperde.com’un da basın sponsorları arasında olduğu ve yerinde takip ettiği 4. Uluslararası Malatya Film Festivali’nin onur konuğu olarak kente gelen ünlü Hırvat oyuncu Rade Serbedzija, Anemon Oteli’nde gerçekleştirilen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Serbedzija, ülkesinde genç yaşta başladığı ve 1990’lı yıllarda Hollywood’a uzanan sinema ve oyunculuk geçmişi kadar, tarihi ve  toplumsal konulara da değindi. Avrupa'nın göbeğinde yaşanan Bosna-Sırp savaşı yıllarına ve bunun sanattaki etkisine değinen Serbedzija, kendi kişisel geçmişinden aktardığı anekdotlarla da sorulara cevap verdi.

    Film festivallerini gezmekten ve Türkiye'de bu festivalde olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Serbedzija, yüzün üzerinde filmde rol aldığını ama sinemayı sadece bir sanat dalından ibaret görmediğini belirtti. Filmlerin sanatın ötesinde belgesel bir nitelik taşıması gerektiğini de ekleyen deneyimli oyuncu, sinemanın gerçek hayata bağlandığı sürece kendisini etkilediğini ifade etti.

    Oyunculuk kariyerinde çok önemli yönetmenlerle, çok değerli film projelerinde çalışma fırsatını bulduğunu da belirten oyuncu, Hollywood ve Avrupa sinemasında teknik olarak hiçbir farkın olmadığını, aslında tek faktörün maddiyat olduğunu dile getirdi. Avrupa’daki yönetmenlerin daha bağımsız olduğunu ve işlerine başka kimseyi karıştırmadıklarını ekleyen Serbedzija, Amerika’da ise söz sahibinin yönetmen değil, yapımcılar olduğunu açıkça dile getirmekten çekinmedi: “Amerikalı yapımcılar arasında da vizyonu olan, çok zeki insanlar tanıdım ama bunlar azınlıkta. Filmin gidişatı daha ziyade halkın ne istediğini bildiğini iddia eden yapımcıların elinde...”

    Malatya Film Festivali’nden gelişmeler için Beyazperde.com’u takip etmeye devam edin!

    Haber ve fotoğraf:  Duygu Kocabaylıoğlu

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top