Hesabım
    4. Malatya Film Festivali'nde Ömer Filmi ve Kemal Sunal Sergisi Büyük İlgi Gördü

    Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali bünyesinde gerçekleşen Ömer filmi gösterimi ve söyleşisi ile Kemal Sunal sergisi her yaştan sinemaseverin beğenisini kazandı. Editörümüz Duygu Kocabaylıoğlu, takip ettiği söyleşilerden aldığı notları bizimle paylaşıyor.

    2013 Cannes Film Festivali'nde Belirli Bir Bakış bölümünde yarışan Filistinli yönetmen Hany Abu-Assad'ın son filmi Ömer (Omar) 4. Malatya Film Festivali'nde ikinci kez gösterildi. Her yaştan izleyicinin büyük beğenisini toplayan Ömer filmi gösteriminin ardından gerçekleşen söyleşide ise Amjad rolünü canlandıran Samer Bisharat seyircilerin sorularını cevaplandırdı. 

    Gelen ilk soru üzerine, filmde geçen hikayenin, yaşanmış gerçek bir öyküden uyarlandığını söyleyen genç oyuncu, çekim mekanlarına dair yöneltilen bir soru üzerine de  İsrail’in kontrolündeki bölgelerde çekimler için izin almakta fazla zorlanmadıklarını dile getirdi. Ayrıca film Cannes’da ödül aldıktan ve basında yer aldıktan sonra, İsrail’in uluslar arası kamuoyunda imajının kötü yönde etkilendiğini ekledi.

    Ayrıca gelen bir yorum üzerine “Türkiye’nin Filistin’in yanında olduğunu da biliyoruz. Her şeyin farkındayız teşekkür ederiz” diyerek minnettarlığını dile getirdi. “Ben filmde kötü adamı oynuyorum ama bana inanın ben öyle bir insan değilim.” esprisiyle de salonda gülüşmelere neden olan henüz 17 yaşındaki oyuncu sempatik tavırlarıyla da Malatyalı seyircinin beğenisini kazandı.

    2005 tarihli Vaat Edilen Cennet (Paradise Now) filmiyle uluslar arası arenada pek çok adaylığı ve ödülü olan yönetmen Abu-Assad 4. Malatya Film Festivali’nin uluslar arası yarışmalı bölümünde son filmi Ömer ile yarışıyor. İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında geçen hikayede, Filistin’de örgütlenen silahlı genç grupların yaşam mücadelelerine ve kendi aralarındaki iç çekişmelerine ayna tutuluyor. Filmin etkileyici dili ile işgal altındaki Filistin’in yanı sıra, ihanet, dostluk, fedakarlık gibi insani duyguları incelikle işliyor.

    Festivalin ilgi çeken bir başka etkinliği de Kemal Sunal'ı Anma programı çerçeversinde gerçekleştirilen sergi oldu. Oyuncunun filmlerinde kullandığı çok sayıdaki kostüm ve aksesuar sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Örnek filmlerin arasında ise Kapıcılar Kralı, Gulyabani, Hababam Sınıfı Uyanıyor ve Meraklı Köfteci gibi ünlü Kemal Sunal klasikleri bulunuyor.

    Sadece festival seyircisine değil, alışveriş merkezine gelen herkese açık olan sergide en verimli yaşında aramızdan ayrılan oyuncunun tiyatro dönemine ait belgeler, fotoğraflar ve aile albümüne ait özel görsellerde 4. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamındaki sergide yer aldı. Sergiyi kaçırmamak için acele edin!

    Haber ve fotoğraflar:  Duygu Kocabaylıoğlu

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top