Hesabım
    Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak Filmi Dünya Gişesinin Lideri Oldu

    Kısa sürede rekor düzeyde gişe geliri elde eden Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak filmi başarısını katlayarak devam ettiriyor.

    Henüz ikinci haftasına girmesine rağmen dünya çapındaki sinemaseverlerin büyük ilgisinin devam ettiği Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak (The Hunger Games - Catching Fire) filmi, Amerika'daki Şükran Günü tatilinin de katkısı ile bir kez daha gişenin lideri oldu. Geçtiğimiz Çarşamba ile Pazar günü arasında toplamda 110.2 milyon dolar gişe yapan film, ülkede bugüne kadar toplam olarak 573 milyon dolar kazandı. Dünya çapındaki gişe kazancı ise 573 milyonun da üstüne çıktı.

    Cuma'dan Pazar günü sonuna kadar yaklaşık olarak 74.5 milyon kazanan Ateşi Yakalamak, gişenin kazananları listesinde ikinci sırada yer alan Karlar Ülkesi (Frozen)'ın 66.7 milyon dolarlık gişesini de geçmiş oldu. Bir Disney animasyonu olan Frozen'ın bu başarılı açılışı hakkında konuşan şirket yetkilileri, “Temellerini animasyon filmler üzerine kuran bir şirket için böylesi bir açılış gerçekten harikulade” cümlesini kurdu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top