Hesabım
    Hobbit Filmleri Davalık Oldu!

    Yarın ikinci bölümü Smaug'un Çorak Toprakları vizyona girecek olan Hobbit film serisi hiç beklenmedik bir sebeple mahkameye verildi.

    Yarın Hobbit serisinin ikinci filmi Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (The Hobbit : The Desolation of Smaug)ülkemiz de dahil olmak üzere dünya genelinde vizyona girecek. Geçtiğimiz yıl gişe rekorları kıran ilk bölüm Hobbit: Beklenmedik Yolculuk (The Hobbit: An Unexpected Journey)'un başarısını yakalaması kesin gözüyle bakılan ikinci bölümün arefesinde New Line ve Warner Bros. hiç beklenmedikleri bir dava ile karşı karşıya kaldılar. Serinin film haklarının bir önceki sahipleri olan Bob ve Harvey Weinstein, haklarının gasp edildiğini öne sürerek özel bir dava açtılar.

    İkilinin iddialarına göre film haklarını New Line'a satarken kardan pay alacaklarına dair anlaşma imzalanmış ancak Warner Bros ile birlikte kendilerine sadece ilk filmden ödeme yapılmış. İki isim ise ikinci ve üçüncü yapımdan da kar almaları gerektiğini, hatta yapımdan çok önce yönetmen Peter Jackson'ın şirketi Weta Digital'a destek amaçla ön 

    ödeme yaptıklarını söylüyor.

    Warner Bros'dan gelen yanıt ise oldukça ilginç. Stüdyo ilk film için ödeme yaptıklarını ve anlaşmanın sadece tek filmlik olduğunu açıkladı! Akıllara ise önce tek film, sonra ise iki filme dönüşen serinin geçmişi geldi. Proje daha sonrasında ise üç bölüme ayrılmış ve üç filmin birer yıl arayla vizyona girmesine karar verilmişti.

    Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları 13 Aralık'ta tüm dünya ile birlikte ülkemizde de vizyona giriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top