Hesabım
    Ridley Scott, "Murder on the Orient Express" Uyarlaması ile Gelecek

    Cinayet romanları yazarı Agatha Christie'nin meşhur eseri Şark Ekspresi'nde Cinayet bir kez daha beyaz perdeye uğrayacak.

    Ridley Scott, Simon Kinberg ve Mark Gordon Oscar ödüllü bir klasiği, Şark Ekspresi'nde Cinayet (Murder on the Orient Express) tekrar beyaz perdeye taşıyacak. Senaryo yazarı arayışına başlayan proje ünlü cinayet romanlar yazarı Agatha Christie'in aynı adlı 1934 basımlı romanından uyarlanacak. Filmin bir dönem filmi mi, yoksa günümüze uyarlanmış bir hikaye ve farklı bir yorumla mı geleceği ise henüz belirsiz.

    Şark Ekspresi'nde Cinayet ilk kez 1974 yılında sinemaya uyarlanmış, altı dalda Oscar'a aday olarak Ingrid Bergman'ın en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü almasını sağlamıştı. Film İstanbul'dan yolculuğuna başlayan bir ekspres treninin içinde işlenen cinayet ve Christie'nin ünlü dedektif karakteri Dedektif Pairot'un bilmeceyi çözmesini anlatan oldukça başarılı bir yapımdı. Filmin ilk dakikalarında Yeşilçam'ın en büyük isimlerinden biri olan Nubar Terziyan'ı da çok küçük bir rol ile görüyorduk.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top