Hesabım
    Halam Geldi Filmi Ekibinden İlk Çığlık!

    Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan Çocuk Gelinler'i anlatan Halam Geldi filminin galası beklenmedik bir protestoya sahne oldu.

    Türkiye'nin bir türlü son bulmayan ve kanayan yarası olarak bildiğimiz çocuk gelinler ve akraba evliliklerine sert bir eleştiri getiren Halam Geldi filmi geçtiğimiz günlerde galasını yaptı ve büyük beğeni topladı. Yönetmenliğini Erhan Kozan'ın yaptığı ve gazeteci Evrim Kanpolat'ın tanık olduğu gerçek bir olaydan uyarlanan hikayenin aktarılışı seyirciden de tam not aldı.

    Gala sonrasında filmin oyuncular tarafından yapılan "Çocuk Gelinlere Hayır" eylemi ise etkinliğe damgasını vuran olay oldu. Ekibin hazırladığı pankart ve dövizler tek bir mesajı haykırdı. Gösterimi sonunda sahneye davet edilen çocuk oyunculardan Miray Akay ve Melissa Cezayir ise üzerlerinde gelinlikler ile sahneye geldiler. Çocukların giymiş oldukları gelinlikleri parçalaması ve altından çıkan okul uniformalari ile birlikte yaptıkları "Çocuk Gelinlere Hayır" söylemleri bütün salonda yankılandı.

    Ülkemizde 3 Ocak 2014 tarihinde vizyona girecek olan filmin Avrupa'daki gösterimi ise 15 Ocak'ta başlayacak!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top