Hesabım
    Çocuk Gelinlere Hayır: "Halam Geldi" Sinemalarda!

    Ülkemizin yarası sarılmayan en büyük meselelerinden olan Çocuk Gelinler hakkında, sosyal bilinçlendirme amacı taşıyan Halam Geldi filmi vizyona girdi!

    Çakal filminin yönetmeni olarak tanıdığımız Erhan Kozan'ın yönettiği Halam Geldi filmi bugün itibariyle vizyona girdi. Gazeteci Evrim Kanpolat'ın tanık olduğu gerçek bir olaydan uyarlanan Halam Geldi, Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olan ve halen çözülmeyi bekleyen "Çocuk Gelinler" meselesini masaya yatırıyor. Geçtiğimiz günlerde özel bir protesto eşliğinde gerçekleşen galası ile ses getiren Halam Geldi, çocuk gelinler sorunu haricinde akrabağ evliliklerine de sert bir eleştiri getiriyor.

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde farklı kültürlerin iç içe yaşadığı bir köyde geçiyor hikaye. Biri genç ikisi küçük olmak üzere üç kızın hiç arzu etmedikleri evlilikler ile karşı karşıya kalmalarına tanık olduğumuz yapım, 15 Ocak tarihinde ise Avrupa'da vizyona girecek. Halam Geldi filmi, 50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde Sosyal Sorumluluk Ödülü almıştı. Halam Geldi 3 Ocak cuma gününden itibaren Tiglon dağıtımcılığında, Türkiye genelinde 149 salonda vizyonda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top