Hesabım
    2013 Yılı, Gişe Rekorunu Kırmak Üzere

    Son günlerini yaşadığımız 2013 senesi sinema sektörü açısından oldukça iyi geçmişe benziyor. 2013 tarihin en büyük gişe rekorunu kırabilecek mi?

    Amerika Birleşik Devletleri’nde bu yıl boyunca gösterime giren filmlerden elde edilen gişe hasılata geçtiğimiz haftasonu getirisi ile birlikte toplamda 10.836 milyar doları buldu! Bu rekor sayı geçen yıla göre yaklaşık olarak 1.6 milyon dolar daha az. Önümüzdeki iki günü hesaba katarsak küçük bir şansın da yardımı ile 2013 yılı kırılması zor bir sinema gişe rekoruna imza atabilir. Bu şaşırtıcı miktarın en büyük katkıyı yapan filmleri ise pek şaşırtmıyor.

    Verilere göre 2013 yılının sektöre en çok para kazandıran filmleri arasında Iron Man 3, Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak (The Hunger Games - Catching Fire) ve Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (The Hobbit : The Desolation of Smaug) var. Hobbit 2 filmi üçüncü kez haftanın ABD birincisi olurken ikinciliği halen rekora doymayan Disney animasyon filmi Karlar Ülkesi (Frozen) ele geçirmiş. Üçüncü sırada ise önümüzdeki dönemde ülkemizde izleyeceğimiz bir başka film olan Çılgın Haber Ekibi (Anchorman 2: The Legend Continues) bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top