Hesabım
    "Tamam Mıyız?" Filminin Özel Efektleri Nasıl Yapıldı

    Çağan Irmak'ın son filmi Tamam Mıyız?'ın özel efektleri hakkında konuşan filmin ekibi ve yönetmen Irmak çok özel detaylar paylaştı.

    Çağan Irmak'ın senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı Tamam mıyız? filminde İhsan karakterini canlandıran Aras Bulut İynemli'nin kol ve bacaklarının nasıl yok edildiği filmin ekibi tarafından açıklandı. Doğuştan gelen ve ender bir hastalık nedeni ile hem kol hem de bacakları olmayan karakterini filmde işlemek, yönetmen için de, oyuncular açısından da oldukça zor olmuş.

    Digiflame direktörü Serkan Semiz, oyuncu Aras'ın çok yardımcı olduğunu ve gerçekte kol ve bacağı olmayan biri gibi hareket etmeyi başardığını söylüyor. Semiz, bir manken üzerinde kıyafetlerin nasıl duracağını denediklerini ve her ayrıntıyı fotoğraflayarak setten gelen kamera açılarıyla karşılaştırdıklarını belirtiyor.

    Çekimler boyunca kolları arkada ve ayakları kutuda çekim yapmak zorunda kalan İynemli bir hafta boyunca fizik tedavi görmek zorunda kalmış. Filmin yönetmeni Çağan Irmak ise İhsan karakterinin bulunduğu genel planları İynemli ile ve de onsuz olarak iki kere çektiklerini, rolün oynanabilirliğine ise aktörün sayesinde inandığını söyledi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top