Hesabım
    Yüzüklerin Efendisi'nin Yazarı Tolkien'in Hayatı Film Oluyor

    Orta Dünya üzerine yazdığı roman ve öyküler ile edebiyat dünyasına damgasını vuran J.R.R. Tolkien'in hayatı beyazperdeye uğrayacak.

    Middle-Earth (Orta Dünya) evrenini yaratarak edebiyat dünyasına fantastik kurgu türünü kazandıran Yüzüklerin Efendisi romanları yazarı J.R.R. Tolkien'in hayatı filme çekilecek. Los Angeles Times'ın haberine göre yazarın hayatı olabildiğine detaylı bir şekilde beyazperdeye aktarılacak. Yapım Tolkien'in iş yaşamı, Oxford Üniversitesi'nde ders verdiği dönemi ve ünlü seriyi yazmasına da sebep olan I. Dünya Savaşı'nda yaşadıklarına odaklanacak.

    Yüzüklerin Efendisi, Hobbit, Silmarillion ve Orta Dünya'ya dair yazdığı diğer eserlerin hayat bulma sürecinin filme yansıyıp yansımayacağı ise belirsiz. Zira yazar I. Dünya Savaşı'nda yaşadığı korkunç tecrübeler, sanayi dervrimi sonrasında yok edilen doğaya tanıklık etmesi ve savaşta kaybettiği çok sayıdaki arkadaşından sonra bu seriyi kaleme almıştı. Fox Searchlight'ın üstleneceği söylenen filmin çekimleri ne zaman başlayacak ve oyuncu kadrosu kimlerden oluşacak, şimdilik belirsiz. Belli olan tek tek şey ise filmin senaristliğini Tolkien hayranı olan İrlandalı sinemacı David Gleeson'ın yapacağı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top