Hesabım
    Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol Filmi Yakında Vizyonda!

    Güney Afrika'nın özgürlük savaşçısı Nelson Mandela'nın hayatı usta bir oyuncunun da katkısı ile yakında vizyona giriyor.

    Geçtiğimiz aylarda hayata gözlerini yuman Güney Afrika devlet başkanı Mandela'nın hayatı bir kez daha beyazperdeye geliyor. Daha önce Özgürlüğün Rengi (Goodbye Bafana) ve Yenilmez (Invictus) filmleri ile hayatına dair önemli kesitlere tanık olduğumuz Nelson Mandela, bu filmle birlikte yaşantısının en can alıcı yönleriyle karşımızda olacak. Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol filminin yönetmeni ise en son Boleyn Kızı (The Other Boleyn Girl) adlı yapımı da yönetmiş olan Justin Chadwick.

    Biyografik dram türündeki film, özgürlük savunucusu ve Güney Afrika'nın ilk siyahi başkanı Nelson Mandela'nın taşra kasabasındaki çocukluk günlerinden başlayarak, beyazların uyguladığı korkunç baskılar ve buna başkaldırışını perdeye yansıtacak. Ünlü ismin sırf bu sebepten çok uzun yıllar boyunca hapishanede kalışı ve ardından ülkede yaşanan büyük değişim ve başkan oluşu da filmin önemli duraklarından bazıları. Mandela'yı canlandıran oyuncu ise yakın dönemin önemli yıldızlarından Idris Elba. Yerelleştirilmiş adıyla Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol filmi 28 Şubat 2014 tarihinde Pinema dağıtımcılığı ile vizyonda çıkacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top