Hesabım
    33. İstanbul Film Festivali Başvurularında Sona Yaklaşılıyor

    İstanbul Film Festivali'nin 33. ayağı için başvurular devam ediyor. Kurmaca film ve belgeselleri ile katılmak isteyen yarışmacı adayları için vakit azalıyor.

    Bu yıl 33. kez gerçekleşecek olan ve İKSV tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali, 5 – 20 Nisan 2014 tarihleri arasında sinemaseverler ile buluşacak. Festivale Türkiye'den katılacak filmler için son başvuru tarihi ise 31 Ocak Cuma günü! Yapılacak başvurular arasından “AltınLale Ulusal Yarışma” bölümünde yer alacak filmlere jüri tarafından En İyi Film, En İyi Yönetmen,Jüri Özel Ödülü, En İyi İlk Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik dallarında ödüller verilecek.

    Ulusal Yarışma kategorisinde, En İyi Film 150 bin TL, En İyi Yönetmen ise 50 bin TL para ödülü kazanıyor. Onat Kutlar anısına verilecek Jüri Özel Ödülü'nü kazanacak filmin yapımcısına ise Efes tarafından 30 bin dolar takdim edilecek. En İyi Kadın ve Erkek Oyuncu 10 bin TL kazanacak ve En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün müzik dallarında da ödüller dağıtılacak.

    Genç yaşta aramızdan ayrılan yönetmen, yapımcı ve senarist Seyfi Teoman anısına bu yıl ikinci kez özel bir ödül veriliyor. Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü'nü kazanan filmin yönetmenine CMYLMZ Fikirsanat aracılığı ile 30 bin TL ödül verilecek. Uzun metrajlı kurmaca filmlerin yanında belgesel ve animasyon filmler de başvuruda bulunabiliyor! Detaylar ve başvuru formları ise film.iksv.org adresinden ulaşılabilir durumdadır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top