Hesabım
    Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol Filmine Yabancı Basından İlk Eleştiriler Geldi

    Efsane isim Nelson Mandela'nın hayatını beyazperdeye aktaran Mandela: Özgürlüğe Giden Yol filmi beğeni toplamayı başarıyor.

    Geçtiğimiz senenin sonunda hayata gözlerini yuman Güney Afrika'nın başkanı ve özgürlük savaşçısı Nelson Mandela, hayatı ile bir kez daha beyazperdeye misafir oluyor. Justin Chadwick tarafından yönetilen filmin başrolünde ile usta aktör ve müzisyen Idris Elba bulunuyor. Büyük bir merakla beklenen filmin ilk eleştirileri ise yabancı basın üzerinden geldi.

    Rolling Stone'dan Peter Travers'ın eleştirisine göre film genellikle başarılı olmasına rağmen, uzun süresi ile yer yer sıkıcı olabiliyormuş. Idris Elba fiziksel olarak Mandela'ya benzemese bile ruhen ünlü ismin efsanesini yaşatmayı başarmış. Oyuncunun üstün performansından bahseden Travers, dikkatleri özellikle de aktris Naomie Harris'e çekiyor. Harris'in ödüllük bir iş çıkarttığını belirten editöre göre filmin en güçlü yanları bu iki oyuncusu!

    Chicago Sun-Times'ın eleştirmenlerinden Richard Roeper ise filmin uzun süresine rağmen Nelson Mandela'yı anlatmak için yeterli gelmediğini ancan bu durumun filmden ya da ekipten kaynaklanmadığını söylüyor. Büyük olaylarla geçen bir yaşamı iki buçuk saate yakın bir süreye sıkıştıran Chadwick'i öven editör Idris Elba'nın genç yaşına göre Mandela'nın 80'li yaşlarını dahi olabildiğince gerçekçi perdeye yansıttığını belirtiyor. Karakterin bocalamaları, hedeflerine kilitlenmesi ve kararlılığını en iyi şekilde beyazperdeye aksettirdiğini söylediği film için bir başka övgü de Naomie Harris'e gidiyor!

    Son olarak Entertainment Weekly'den Chris Nashawaty'nin yaptığı eleştiri filmin genel olarak başarılı olduğunu söylüyor. Yapımın en büyük eksisi ise Gandhi (Gandhi) filmi örneğinde olduğu gibi hikayenin fazlasıyla Hollywood işine dönüştürülmüş olması. Filmin alışılageldik formüllerin dışına pek çıkmadığını belirten eleştirmen diğer isimler gibi Idris Elba'nın performansını övüyor. Karakterin her yaşına uygun bir portre çizebildiği söylenen Elba'nın yanısıra övgüler bir kez daha Naomie Harris'e gidiyor.

    Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol filmi 28 Şubat 2014 tarihinde vizyonda olacak!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top