Hesabım
    "12 Yıllık Esaret" Altın Küre'nin En İyi Filmi Seçildi!

    Son dönemin en önemli filmlerinden biri olarak görülen 12 Yıllık Esaret filmi 71. Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Film seçildi.

    Geçtiğimiz akşam 71. kez düzenlenen Altın Küre Ödülleri'nde En İyi Film ödülü uzun zamandır hakkında çok sayıda övgü duyduğumuz 12 Yıllık Esaret (12 Years A Slave) filmine gitti. 12 Yıllık Esaret filmi, bir adamın hayatta kalmak ve özgür olmak için yaşadığı inanılmaz ancak gerçek hikayeyi paylaşıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Paul Donohoe, Garret Dillahunt, Paul Giamatti, Scoot McNairy, Lupita Nyong'o ve Brad Pitt gibi isimler bulunuyor.

    İç Savaş öncesinde Amerika Birleşik Devletleri'nde ailesi ile birlikte özgür bir insan olarak yaşayan Solomon, köle olarak kaçırılır ve satılır. Solomon'un sahibi Edwin Epps hem çok zalim bir adamdır hem de bir o kadar da nazik. Solomon sadece hayatta kalmak için değil, şeferi için de savaşır. 12 yıllık esareti sonrasında Kanadalı kölelik karşıtı Samuel Bass'le tanışan ve özgürlüğüne merhaba diyen Solomon'un hayatatı kökten değişmeye başlar. Son dönemlerin en başarılı filmlerinden biri olarak görülen 12 Yıllık Esaret filmi 24 Ocak 2014 tarihinde vizyonda olacak.

    Bu arada filmin yurt dışı basında da büyük beğeni topladığını eklemek gerekiyor. The Guardian'dan Paul McInness'in eleştirisine göre yönetmen Steve McQueen, köleliğin iğrenç yüzünü Tarantino'nun kendine has üslubuna benzer bir şekilde aktarmış. Şiddetin gerçekçiliği ve bu yaşananların üzerinden henüz 200 yıl bile geçmemiş olmasını seyirciye sert bir anlatım yoluyla aktardığını söyleyen eleştirmen filme tam puan vermiş.

    Entertainment Weekly'den Owen Gleiberman ise 12 Yıllık Esaret filmine tam puan bir başka isim olmuş. Yapımın köleliği hakkı ile beyazperdeye yansıtan ilk film olduğunu söyleyen eleştirmen, yönetmenin asıl başarısının olaylara dışarıdan değil, içeriden biri gibi bakması olduğunu belirtmiş. Oyunculuk açısından asıl övgü ise Cumberbatch ile başrol oyuncusu Chiwetel Ejifor'a gitmiş. Film bu isimden de "kusursuz" övgüsünü kazanmış.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top