Hesabım
    PGA Ödülleri Belli Oldu!

    Producers Guild of America (Amerikan Yapımcılar Birliği) her yıl yapımcılık alınında dağıttığı ödüllerde bu yıl bir ilke imza attı ve iki filme birden uzun metrajlı sinema fverdi. ilmi dalında En İyi Yapım ödülü

    Amerikan Yapımcılar Birliği olarak bilinen PGA (Producers Guild of America) kurumunun her sene açıkladığı ödüller bu yıl da sahiplerini buldu. Fakat 25 yıllık ödül tarihinde bir ilk yaşanarak bu yıl 2 filme uzun metraj sinema dalında En İyi Yapım ödülü verildi.

    Pazar akşamı Beverly Hilton’da gerçekleşen ödül töreninde Yerçekimi (Gravity) filmin yapımcıları Alfonso Cuarón ve David Heyman ve 12 Yıllık Esaret (12 Years A Slave) filminin yapımcıları Anthony Katagas, Jeremy Kleiner, Steve McQueen, Brad Pitt ve Dede Gardner arka arkaya sahneye çağırılarak ödülleri takdim edildi.

    6,000 üyesi olan birlik ayrıca En İyi Uzun metrajlı animasyon film dalında Karlar Ülkesi (Frozen)'ni ödüle layık görürken, We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks adlı yapım da belgesel dalında ödüle uzanan yapım oldu. Bu ödüllerin Oscarların sonucuyla çoğunlukla paralel gittiği de biliniyor.

    Televizyon kategorisindeise  David L. Wolper, Behind the Candelabra ile uzun format tv yapımı kategorisinde ödüle uzanırken, izlenme rekortmeni Breaking Bad dizisi drama dalında hak ettiği ödüle layık görüldü. Aynı kategoride komedinin galibi ise Modern Family oldu. Kurgu dışı kategoride CNN yapımı “Anthony Bourdaın: Parts Unknown” adlı program ödüle layık görülürken canlı yayın programı dalında “The Colbert Report” seçildi. En iyi yarışma NBC işi olan “The Voice” olurken, en iyi spor programı ise “Sportscenter”  oldu. Susam sokağı ise yine en iyi çocuk programı seçildi.

    9 dalda Oscar adayı olan 12 Yıllık Esaret (12 Years A Slave) 24 Ocak cuma günü ülkemizde de vizyona giriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top