Hesabım
    Krzysztof Kieślowski İstanbul Modern Sinema'da!

    İstanbul Modern Sinema 'sinemanın şairi' olarak anılan Kieslowski'yi konuk edecek.

    İstanbul Modern Sinema, D-Smart ve Adam Mickiewicz Enstütüsünün işbirliğiyle, kendine özgü anlatımı, detaycı üslubu, yalın insan odaklı eleştirisi ve nevi şahsına münhasır diliyle dünya sinemasında önemli bir yere sahip olan Krzysztof Kieslowski'nin, bu güne kadar ülkemizde gerçekleştirimiş en geniş retrospektifine ev sahipliği yapacak!

    2-23 Şubat tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacal olan 'Kieslowski Hakkında Her Şey' programında, yönetmenin önemli filmlerinin gösteriminin yanı sıra, Kieslowski sineması üzerine bir söyleşi de gerçekleştirilecek. 6 Şubat Perşembe günü saat 19:30'da yapılacak olan söyleşiye, yönetmenin bir çok filminde kendisiyle iş birliği yapmış olan görüntü yönetmeni Jacek Ptrycki, yönetmenin kızı Marta Hryniak ve Kieslowski'nin projelerine ve hayatına dair pek çok kitap ve makale kaleme almış olan gazeteci - yazar Alain Martin katılacak.

    48 filmin göstericeği bu detaylu programda, yönetmenin 23 kısa metrajlı filminin yanı sıra 24 uzun metrajlı film gösterilecek. Seçkide bir de yönetmenin sineması üzerine belgesel film de izleyiciyle buluşacak. 2005 yapımı Hâlâ Hayatta: Krzysztof Kieslowski Üzerine Bir Film başlıklı belgeselde, Polonyalı yönetmenin yaşamına ve sanatına dair samimi bir portre aktarılıyor!

    Program, 6-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek ve toplamda 17 gün sürecek!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top