Hesabım
    Derviş Zaim Altın Lale Ulusal Yarışması Jüri Başkanı!

    33. İstanbul Film Festivali’den yeni haberler gelmeye devam ediyor!

    İstanbulluların her sene heyecanla beklediği ve bu yıl 5-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 33. İstanbul Film Festivali’nin açılış filminden sonra şimdi de Altın Lale Ulusal Yarışması jüri başkanı açıklandı. Türk sinemasının auteur yönetmenlerinden Derviş Zaim bu seneki jürinin başkanlığını yürütecek.

    Nokta (2008) filmiyle 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü'ne layık görülen Zaim, 2012'de çektiği Devir ile geçtiğimiz sene yine Ulusal Yarışma'da Jüri Özel Ödülü'nü almıştı. Derviş Zaim en son başrollerini Bülent İnal ve Sanem Çelik'in paylaştığı Balık filmini tamamladı.

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından  onuncu kez Akbank sponsorluğunda düzenlenecek festivalde Derviş Zaim başkanlığındaki Ulusal Yarışma Jürisi En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik olmak üzere toplam 9 dalda ödüle layık isimleri belirleyecek. En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında seçilen isimler maddi olarak da ödüllendirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top