Hesabım
    Muhsin Bey Filmi Restore Edilmiş Hali ile İstanbul Film Festivali'nde!

    Yavuz Turgul'un çoktan kültleşmiş olan filmi Muhsin Bey, baştan sona elden geçirilerek özel bir kopya ile İstanbul Film Festivali'ne konuk olacak.

    Başrollerini Şener Şen, Uğur Yücel ve Şermin Hürmeriç'in paylaştığı 1987 tarihli meledram Muhsin Bey, yenilenmiş hali ile İstanbul Film Festival'inde olacak. Festivalin yedi yıl önce Groupama işbirliğiyle başlattığı ve gelenekselleşen Türk Klasikleri Yeniden projesi için seçilen Muhsin Bey, Türk Sineması'nın 100. yılını kutladığı 2014 senesinde, Mimar Sinan Üniversitesi Sinema Televizyon Merkezi ve İstanbul Film Festivali işbirliği ile yenilenecek.

    2005 yılında Festival'in Sinema Onur Ödülü'nü alan yönetmen Yavuz Turgul'un filmleri arasında öne çıkan Muhsin Bey, 1988'de 7. İstanbul Film Festivali'nde Özel Jüri Ödülü ve 1987 Antalya Altın Portakal'da En iyi film ile En iyi erkek oyuncu dahil dört ödül birden kazanmıştı. İlkelerine bağlı ancak çağının gerisine düşen eski bir müzik yapımcısı Muhsin Bey ve ünlü olmak isteyen Ali Nazik adlı saf delikanlının yakınlığına odaklanan filmin müzikleri ise Atilla Özdemiroğlu'na ait.

    33. İstanbul Film Festivali, 5-20 Nisan tarihleri arasında seyirci ile buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top