Hesabım
    Stephen King'in "IT" Romanı Sinemalara Konuk Oluyor

    Ünlü yazar Stephen King'in belki de en sevilen romanı IT, mini TV serisinden uzun yıllar sonra iki bölüm halinde sinemalara gelecek.

    Ünlü korku ve gerilim romanları ve hikaye yazarı Stephen King'in uzun yıllar önce satışa çıkan ve çok satan eseri "IT" beyazperdeye uğrayacak. Daha önce 90'lı yıllarda 4 saate yakın bir TV mini dizisi çekilen ürkütücü roman bu sefer iddialara göre iki ayrı film olarak vizyona girecek. Filmin yazar ve yönetmeni ise Cary Fukunaga!

    Fukunaga, seyirci tarafından el üstünde tutulan The Killing (US) ve HBO'nın serisi True Detective'in yazarı olarak tanınıyor. Hikaye ve karakter hakimiyeti konusunda usta bir isim olarak tanınan yazar ve yönetmenin IT projesinin başına geçmesi ise ümit verici. Hikaye 1958 ve 1985 yıllarında geçen ve aynı karakterleri iki ayrı zaman diliminde izlediğimiz, çocuklar ile beslenen bir palyaçonun yaşattığı dehşeti anlatıyor. 

    Küçük yaştaki sıkı dostlar Pennywise adlı bu palyaçoyu bir şekilde yok ediyorlar ancak uzun yıllar sonra şeytanın bir başka yüzü diye tasvir edilen canavar geri dönüyor. 30'lu yaşlarını geçmiş olan kahramanlar ise tekrar bir araya geliyor ve çocukluklarının geçtiği kasabaya bu işe bir son vermek için geri dönüyorlar. Ülkemizde "O" adı ile piyasaya sürülen romanın ilk uyarlamasında Pennywise'ı usta aktör Tim Curry canlandırmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top