Hesabım
    !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, Ankara ve İzmir'de!

    13. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali İstanbul ayağından sonra Ankara ve İzmir'e uğruyor.

    !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nde sıra Ankara ve İzmir'e geldi. Yılın en çok konuşulan bağımsızları 27 Şubat – 2 Mart tarihlerinde iki şehrin sinemaseverleri ile buluşacak. Jude Law'un en sıra dışı rollerinden birini izleyeceğimiz Dom Hemingway, bol ödüllü Kısa Dönem 12 (Short Term 12), Irvine Welsh'in romanından uyarlanan ve yeni Trainspotting olarak anılan Pislik (Filth), Oscar ödüllerinde 6 dalda aday olan Sınırsızlar Kulübü (Dallas Buyers Club), Öteki (The Double), Scarlett Johansson'ın başrolünde oynadığı Under the Skin, Hayao Miyazaki'nin sinemaya veda ettiği Rüzgar Yükseliyor (Kaze Tachinu) ve Cannes ile Berlin Film Festivali gibi festivallerde övgü ile karşlanan Tuhaf Kedicik (Das merkwürdige Kätzchen) festivalin öne çıkan yapımlarından olacak.

    Festival bünyesinde gösterilecek olan diğer filmler arasında ise şunlar yer alıyor; Londra Film Festivali'nde en iyi film ödülü alan Bencil Dev (The Selfish Giant), Koray Kaya'nın Aşk & Başka Bi'Dünya Yarışması'nda En İyi Film seçilen Anarşik Armoni, Fasulye filmi ile kendine has bir seyirci kitlesi kazanan Bora Tekay'ın uzun metrajlısı Böcek, Nan Goldin'in yaşamı ve çalışmalarını konu olan Nan Goldin - I Remember Your Face.

    Öte yandan "Türkiye'den Kısalar" Ankara ve İzmir'de ücretsiz gösterimleri yapılacak bölümlerde bir tanesi olacak. Keşfetmeye açık seyirciler içinse İstanbul ayağında gerçekleşen uluslararası yarışma bölümleri Keş!f ve Aşk & Başka Bi' Dünya'dan seçme filmler Ankara'ya gelecek.  Biletleri biletix’den, biletix gişelerinden, biletix çağrı merkezinden ve festival sinemaları gişelerinden satın alınabilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top