Hesabım
    12. Filmmor Gezici Kadın Filmleri Festivali Geliyor!

    Kadınların sesini sinema aracılığıyla daha geniş kitlelere duyurma hedefi taşıyan festivalin basın tanıtım toplantısı gerçekleşti...

    “Kadınlar tarafından kadınlar için yapılan” mottosuyla yola çıkan, bağımsız Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali 12. yaşını kutluyor. Festivalin bu yıl ki konseptinin basına tanıtımı ise dün gerçekleştirildi. İlginin yoğun olduğu basın toplantısında ayrıca bu yıl ki Altın Bamya adayları da açıklandı. Altın Bamya haberimizin detayları için tıklayın!

    15-23 Mart tarihleri arasında İstanbul’da Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Modern ve Pera Müzesi’nde başlayacak olan Filmmor, İstanbul’un ardından 5-6 Nisan Mersin’de, 12-13 Nisan Adana’da, 19-20 Nisan Muğla-Bodrum’da takipçileriyle buluşacak. 4 kentte 60 film seyirci karşısına çıkacak. Festivalin bu seneki teması ise “her kadına kendine ait bir cüzdan, gelir, bütçe” olması yani kısacası kadının ekonomik bağımsızlığı.

    Ayrıca sinema yazarı Alin Taşçıyan, 6. Altın Bamya Ödülleri adaylarını belirlerken “filmlerin inşa ettiği anlamlara titizlikle bakarak; cinsiyet eşitliğe inanıp, zihniyet ve üretimde; senaryoda, karakterde, kamerada görünür kılınan bir eşitlik hayaliyle” seçimleri yaptıklarını dile getirdi. Ayrıca, filmlerde rol alan oyuncuların hiçbir biçimde hedef tahtasında olmadığını, karakter adaylarının filmin kadına bakış açı yönünden değerlendirmeye tutulduğunu özellikle belirtti.

    Haber ve fotoğraflar: Duygu Kocabaylıoğlu

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top