Hesabım
    13. !f İstanbul Sona Erdi

    Bu yıl 13. kez dünenlenen !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali büyük bir heyecan ile birlikte sona erdi.

    13. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali sona erdi. 13 Şubat'ta İstanbul'da başlayan sinema maratonu 27 Şubat – 2 Mart tarihlerinde de Ankara ve İzmir'de devam etti. Festival bu yıl 80 bin kişiye ulaştı. Festivalin bu yılki unutulmazarı arasında ilk akla gelenler, Lars von Trier'in İtiraf (Nymphomaniac : Volume I) filmi için biletlerin birkaç saat içinde tükenmesi, genç Türk yönetmen Koray Kaya'nın Anarşik Armoni filmiyle Aşk & Başka Bi' Dünya yarışmasını kazanması ve Fransız yönetmen Michel Gondry'nin İstanbul'daki konuşmasını dinlemek isteyenlerin yoğun katılımı oldu.

    !f İstanbul'un bu yılki uluslararası konukları arasında, son yılların önde gelen isimlerinden Michel Gondry, Amerikalı yapımcı Michael Hausman, Kanadalı yönetmen Philippe Falardeau, Edison Cájas, Abdellah Taïa, Shahram Mokri, Mariana Rondón, Vuslat Saraçoğlu, Yeşim Unan, Albina Özden, Ayris Alptekin ve Bülent Gündüz gibi isimler yer aldı.

    Festivalde uzunlu kısalı 100'e yakın film gösterilirken İtiraf ve Rüzgar Yükseliyor (Kaze Tachinu)'un biletleri ön satışın ilk gününde tükenirken, Akşamdan kalanlar (Drinking Buddies), Sınırsızlar Kulübü (Dallas Buyers Club), Uzun Boylu Adam Mutlu Mu?: Noam Chomsky ile Canlandırma Bir Sohbet (Is The Man Who Is Tall Happy?: An Animated Conversation with Noam Chomsky) gibi filmlerin biletleri ise kısa sürede tükendi.

    Uluslararası yarışmalı bölüm Keş!f'te kazanan Balık ve Kedi (Mahi Va Gorbeh) filmi ile Shahram Mokri oldu. Aşk & Başka Bi' Dünya'da ise Koray Kaya'nın filmi Anarşik Armoni kazanan isim oldu. Festivalin Türkiye’den Kısalar bölümü kapsamında verilen İzleyici Ödülleri’nde ise, en iyi kısa Azra Deniz Okyay’ın yönettiği Küçük Kara Balıklar seçilirken, Can Evrenol’un Baskın’ı ikinciliği, Onur Yağız’ın Patika / Patika (The Country Road) adlı kısası da üçüncülüğü aldı.

    Dünya genelinde ilk defa !f İstanbul tarafından gerçekleştirilen "alternatif dağıtım ve paylaşım projesi" "if2" bu yıl beşinci kez hayat buldu. Festivalin son üç günü olan 21-22-23 Şubat'ta ise İstanbul'da gösterilen 5 film, 30 şehir ve 36 farklı noktada, 15 bin kişiye aynı anda ulaştı.

    !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, gelecek yıl 14. yılında yine Şubat ayında ve İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top