Hesabım
    Akbank 10. Kısa Film Festivali Başlıyor!

    Akbank 10. Kısa Film Festivali bu yıl çok özel konuklar ile birlikte seyircisini karşılayacak.

    Bu sene 10 – 20 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Akbank 10. Kısa Film Festivali, yurt içi ve yurt dışından geniş katılımı, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sinemaseverler ile bululacak. 10 gün boyunca sürecek olan festivalde 309 film başvurdu. Uluslararası Bölüm'de bu yıl Japonya, İran, İspanya, Finlandiya, Lübnan, Hindistan, Fransa, İzlanda, Avustralya, A.B.D. Ve Polonya filmlerinden oluşan bir seçkinin yanısıra Cannes, Venice,Rotterdam, Clermont Ferrand gibi festivallerde gösterilen ve ödül alan kısalar da seyircisi ile buluşacak.

    Kısadan Uzuna bölümü bu yıl yönetmen Mehmet Eryılmaz'a ayrıldı. Yönetmenin Hazan Mevsimi: Bir Panayır Hikayesi (Hazan Mevsimi: Bir Panayır Hikayesi), Nuri Bilge Ceylan'ın başrol oyuncusu olarak yer aldığı Seviyorum Ergo Sum ve Sessiz isimli kısa filmler festivalde yer alacak. Belgesel Sinema bölümünün konuğu ise Derviş Zaim olacak. Panicos Chrysanthou ile birlikte yönettiği Paralel Yolculuklar izleyici ile buluşacak ve Zaim özel bir söyleşide bulunacak.

    Deneyimler bölümünde bu sene Fransa ve Amerika'da film danışmanlığı yapan Hayet Benkara konuk olurken, Canlandırma Kısalar bölümünde ise Türkiye'den 11 film En İyi Canlandırma Film ödülü için yarışacak. Deneyse Kısalar bölümü de beş filme sahne olacak. Özel Gösterim bölümünde bu yıl Akbank 1. Kısa Film Festivali'nden ititbaren belgesel ve kurmaca dalında ödül alan bütün filmler ve Mehmet Güleryüz'ün Sessizlerin Sesi: Orhan Kemal adlı belgeseli seyircisine merhaba diyecek.

    16 ülkeden 98 film, 21 seans, 11 söyleşi ve atölye çalışması, sinema dünyasından 19 konuğu ile Akbank 10. Kısa Film Festivali’nin kapıları 10 gün boyunca herkese açık olacak ve tüm etkinlikler ücretsiz olarak Akbank Sanat’ta gerçekleşecek. Ayrıca seanslara geç kalanlar için film gösterimleri, Akbank Sanat’ın kafesinde de eş zamanlı olarak gösterilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top