Hesabım
    İtiraf (Nymphomaniac) Filmine Sansür İçin Resmi Açıklama Geldi!

    Trier'in Berlin Film Festivali'nde açılışını yapan sansasyonel filmi İtiraf'a Türkiye'de sansür geldi. Özen Film ise ilk açıklamayı bugün yaptı.

    Dogma akımının kurucusu olarak da tanınan yönetmen Lars von Trier'in son filmi İtiraf (Nymphomaniac)'a daha önceki haberimizde de bahsettiğimiz gibi sansür geldi. Yaş sınırlandırması yapan resmi kurum tarafından "uygun değildir" denilerek vizyon programına yasak getirilen yapım iki bölüm halinde seyirci ile buluşacaktı. İtiraf filmi 14 Mart ve İtiraf 2 (Nymphomaniac : Volume II) filmi ise 21 Mart tarihinde ülke genelinde vizyona girecekti.

    Filmin dağıtımcısı Özen Film bugün yaptığı resmi açıklama ile birlikte sansürü kınadı. Tüm dünyada 16 veya 18 yaş sınırı getirilerek kesilmeden ve mozaikleme kullanılmadan vizyona girdiği açıklanan filmlerin, ülkemizde tekrar başlayan sansür döneminin kurbanı olduğu belirtildi. Seyricisi ile buluşmasına yasak getirilen filmler hakkında daha detaylı bir açıklamanın ise çok yakında geleceği bilgisi paylaşıldı.

    Son gelen bilgi ise İtiraf filmlerinin 5-20 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek 33. İstanbul Film Festivali kapsamında +18 yaş uygulamasıyla gösterileceği yönünde.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top