Hesabım
    İtiraf (Nymphomaniac) Filmine Sansür Hakkında SİYAD'tan Açıklama Geldi

    Vizyona girmesine kısa bir süre kala sansürlenerek gösterimden çekilen İtiraf filmi hakkında sansür karşıtı açıklamalar devam ediyor.

    Lars von Trier'in erotik dram filmi İtiraf (Nymphomaniac : Volume I) ve ikinci bölümü İtiraf 2 (Nymphomaniac : Volume II)'nin vizyon tarihi yaklaşırken beklenmedik bir gelişme yaşanmış ve filmlere sansür uygulanmasına karar verilmişti. Yurt dışında +18 sınıflandırması ile mozaiksiz ve kesintisiz olan İtiraf filmlerinin vizyona girmemesi kararından sonra hem sinema sektöründen, hem de sinemaseverlerden büyük tepki geldi. Bugün ise SİYAD yaptığı açıklama ile birlikte gelişmeyi kınadı. SİYAD'ın yaptığı açıklamayı aşağıdan inceleyebilirsiniz.

    " Sinema filmlerinin ve sanat eserlerinin kitlelere ulaşmasını engelleyen her türlü yasanın gereksiz olduğuna inanıyoruz. Bügünlerde bir sinema filminin gösteriminin kısıtlanması ve sinemalardaki ticari gösteriminin uygun bulunmadığı haberi kamuoyunda yer almaktadır. Yaşadığımız  çağda böylesi bir kararı insanlık, irade ve ifade özgürlüğü adına, ivedi biçimde düzeltilmesi gereken büyük bir talihsizlik olarak nitelendiriyoruz. Devletin görevi yaş sınırı – sınıflandırma gibi uygulamalarla çocukları korumak ve yurttaşlarını içerik konusunda bilgilendirmektir ama yetişkin bireylerin tercihlerine müdahale etmeye hakkı olamaz.

    Sinema Yazarları Derneği olarak sansürün bütün boyutlarına karşı olduğumuzu kamuoyuna bir kez daha hatırlatırız.

    - SİYAD "

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top