Hesabım
    33. İstanbul Film Festivali Programı Belli Oldu

    10. kez Akbank sponsorluğunda gerçekleşen İstanbul Film Festivali'nin bu yılki ayağında program bir hayli yoğun.

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı (IKSV) tarafından düzenlenecek olan 33. İstanbul Film Festivali'nin programı bu yıl da dopdolu. Her yıl yaklaşık olarak 150 bin seyirciye ulaşan etkinlik 5 Nisan'da başlayacak. 20'nin üzerinde bölümde 200'den fazla filmin yanı sıra usta sinemacıların eşlik edeceği söyleşiler, sinema dersleri ve atölye çalışmaları ile dolu iki hafta geçireceğiz.  Seyirciler, 2013 ve 2014'ün önemli yapımlarından, sinemanın çok sayıdaki klasik filmlerine, usta yönetmenlerin başyapıtlarından Sundance ve Berlin film festivallerinde galasını yapan eserlere, belgesellerden çocuk filmlerine uzanan geniş bir yelpaze ile karşılaşacak.

    Türk sinemasının 100. yılı için sinema yazarları Fatih Özgüven ve Engin Ertan, akademisyenler Selim Eyüboğlu ve Umut Tümay Arslan ile festival direktörü Azize Tan tarafından hazırlanan "Bu İkiliye Dikkat", Polonya-Türkiye arası diplomatik ilişkilerinin tesisinin 600. yıldönümü ile ilgili kutlamaların kültür programı çerçevesinde hazırlanan "Polonya Canlandırma Sineması" ve Marin Karmitz'in kurduğu prodüksiyon şirketi MK2'nün 40. yılı şerefine hazıralanan "MK2-40. Yıl" festivalin en önemli projeleri arasında. Öte yandan Andreï Tarkovski'yle birlikte anılan Aleksey German'ın tüm filmleri ile, Balkanlar'ın ilk sinemacıları Yanaki Manaki ve Milton Manaki'nin restore edilen filmlerinin tamamı sinemaseverler ile buluşacak. Türkiye'den sinemacıları uluslararası profesyoneller ile bir araya getiren Köprüde Buluşmalar'ın 9. ayağı da yine festival kapsamında olacak.

    Dün akşam gerçekleşen etkinlikte ise, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve festivalin destekçisi ana sponsor Akbank’ın Genel Müdürü Hakan Binbaşgil’i konuşmalarının ardından festival direktörü Azize Tan geniş kapsamlı festivalin bölümlerini kısaca tanıttı. Daha önce açıklanan ve haberlerimiz arasında yer verdiğimizAşk Bilmecesi (Casse-tête chinois), Venus in Fur (La Vénus à la fourrure) ve Düşman (Enemy) Enemy gibi  gala filmlerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası Altın Lale yarışma bölümleri de festivalin en ilgi çeken bölümleri arasında yer alıyor.

    İstanbul Film Festivali'nin Altın Lale Uluslararası ve Ulusal Yarışmaları kapsamında bu sene de Türkiye ve dünya sinemasının önde gelen yapımları ödül için yarışacak. Ödüller 19 Nisan Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenecek olan kapanış ve ödül töreninde verilecek. Altın Lale Uluslarararsı Yarışma'da ise Lenny Abrahamson'ın son filmi Frank, Ragnar Bragson'ın Metalhead / Metalci, John Curran'dan Tracks / Çöldeki İzler, Kanadalı yazar, yönetmen ve oyuncu Xavier Dolan'ın merakla beklenen yeni filmi Tom at the Farm, Fransız sahne sanatçısı Guiallauma Gallienne'nin yıllardır sahnelediği tek kişilik gösterisinden uyarlanan Me Myself and Mum (Les Garçons et Guillaume, à table !) / Ben, Kendim ve Annem, Papusza / Taş Bebek, Daniele Luchetti'den Those Happy Years / Mutlu Yıllarımız, The Reunion / Buluşma, Robert Lapage ve kısa film yönetmeni Pedro Pires'in birlikte çektiği Triptyque / Üçleme, Martin Provost'tan Violette ve  Eskil Vogt'un ilk uzun metrajlı filmi Blind / Körlük bu bölüm altında yer alacak.

    Altın Lale Ulusal Yarışma kısmında ise, Ozan Açıktan'dan Silsile, Reha Erdem'den Şarkı Söyleyen Kadınlar, Hüseyin Karabeyden Sesime Gel, Kenan Korkmaz'ın Gittiler filmi, Melisa Önel'in yeni çalışması Kumun Tadı, Kazim Öz'den Bir Varmış Bir Yokmuş, Tayfun Pirselimoğlu'nun filmi Ben O Değilim, Esra Saydan ve Nisan Dağ'ın ortak projesi Deniz Seviyesi, Levent Semerci'den Ayhan Hanım ve Onur Ünlü'nün merakla beklenen filmi İtirazım Var kendilerine yer bulacak.

    33. İstanbul Film Festivali biletleri 22 Mart Cumartesi günü saat 10:00'dan itibaren Biletix satış noktaları, Biletix çağrı merkezi (0216 556 98 00), biletix web sitesi ve Atlas ve Rexx sinemalarında açılacak ana gişeden alınabilecek. Tam bilet 16 RTL, öğrenci ve 65 yaş üstü seyirciler için ise 21:30 seansları ve Akbank Galaları ilk gösterimleri haricinde 11 TL olacak. Akbank Galaları bölümündeki filmlerin Atlas Sinaması'ndaki ilk gösterimleri 20 TL olacak. Hafta içi gündüz seanslarındaki indirimli bilet uygulaması bu yıl da devam ediyor. İstanbul Modern ve Pera müzelerinin salonlarındaki gösterimlerin tümü ve diğer salonlardaki gösterimlerin ise hafta içi 11:00, 13:30 ve 16:00 seansları 6TL olacak. Festivalin Geceyarısı Çılgınlığı bölümü bu yıl da devam edecek ve her Cuma ve Cumartesi gecesi 24 seansında bir film gösterime sunulacak.

    Lale üyeleri festival biletleri için ön satış ve özel indirimlerden yararlanabilecekler. Lale Kart'lılar için indirimli ön satış

    dönemi 18 Mart Salı günü başlayacak. Siyah Lale üyeleri 18 Mart, Beyaz, Kırmızı ve Sarı Lale üyeleri ise 19, 20 ve 21 Mart'ta biletlerini özel indirimlerle temin eebilecekler. Lale üyeleri biletlerini Atlas ve Rexx sinemalarının yanı sıra Lale Kart İletişim Merkezi ve Biletix web sitesinden alabilecekler. Axess Kart sahipleri ise hafta içi gündüz seansları hariç satın alacakları biletlerde yüzde 20 indirimden yararlanabilecekler.

    Daha detaylı bilgi için Beyazperde.com'u takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top