Hesabım
    Cinedergi'den 100 Yılın En İyi 10 Türk Yönetmeni!

    Dijital sinema dergisi Cinedergi'nin Mart ayı sayısı pek çok önemli dosyaya ev sahipliği yapıyor.

    Dijital sinema dergisi Cinedergi, Türk sinemasının 100. yılında, 100 yılın En İyi 10 Yönetmeni için kafa yordu ve ortaya çok özel bir liste çıkarttı. Yeni dönem filmlerin yanında kültleşmiş eserlerin yönetmenliğini de yapan isimlerin yer aldığı listede sürprizler de bulunuyor. En İyi 10 Yönetmen'in yanında kısa süre önce sansür haberi ile üzen İtiraf (Nymphomaniac) filmini kapak yapan dijital dergi, film eleştirileri ve önemli isimlerle röportajlara yer vermiş.

    Beyazperde.com Genel Yayın Yönetmeni Meliz Z. Pirlanti bu ay kendi köşesinde Nebraska'yı anlatırlen, En İyi 10 Türk Yönetmen listesine de katılım gösterdi! Seçkinin  ilk sırasında, ilk psikolojik Türk filmi olarak da bilinen Sevmek Zamanı ve Susuz Yaz filmlerinin yönetmeni Metin Erksan yer alırken, ikinci sırada Lütfi Ömer Akad ve süçüncü sırada ise Nuri Bilge Ceylan bulunuyor.

    33. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Jüri Başkanı Derviş Zaim ve Soğuk filmi ile tekar yönetmen koltuğuna oturan Uğur Yücel'in röportajlarının bulunduğu Cinedergi'ye www.cinedergi.com adresinden ulaşabilir, listenin tamamına ve içeriğin geri kalanına göz atabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top