Hesabım
    Günahkarlar Kural Tanımadı

    Rodriguez başardı, Sin City bir numara

    Frank Miller'ın imzasını taşıyan bir çizgi roman, Robert Rodriguez'in kamerasından bir yıldızlar geçidiyle beyazperdeye taşınırsa ne olur? Sin City. Nihayet Amerika'da vizyona giren Rodriguez'in filmi, getirilen 17 yaş sınırlamasına rağmen 28.1 milyon dolar hasılat elde ederek Box Office listesinde birinci sıraya oturdu.

    Sin City'i, 13.5 milyon dolarla Beauty Shop, 13 milyon dolarla Robotlar ve 8.4 milyon dolarla Güzel Dedektif 2: Silahlı ve Cazibeli takip etti.

    Rodriguez'in beyazperdeye taşıyabilmek için büyük çaba sarfettiği ve Frank Miller'ı oldukça ilginç bir şekilde ikna ettiği Sin City'nin günahkarları arasında kimler yok ki! Mickey Rourke, Bruce Willice, Benicio Del Toro, Elijah Wood, Jessica Alba, Clive Owen ünlü günahkarlardan bazıları.

    Anımsatmadan geçmeyelim, Frank Miller çizgi romanın film yapılmasına onay vermeyince, Rodriguez tüm masraflarını üstlenerek on dakikalık bir film çekmişti.Kafasındaki Sin City'nin on dakikasını film yapan yönetmen bunu Miller'a göndermiş ve eğer beğenirse film için izin vermesini, beğenmezse de hatıra olarak saklamasını istemişti.

    Rodriguez'in beklenmedik bu girişimi, grafikteki tüm şiddeti ve erotizmi beyazperdeye taşımasını sağladı. Film için konulan 17 yaş sınırının gişe hasılatını nerdeyse yarı yarıya düşürdüğünü atlamazsak, Sin City beklenenden de iyi bir açılış yaptı diyebiliriz. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top