Hesabım
    3. Psikeart Günleri Başlıyor

    Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Psikeart Günleri'nin temasında kadın ve kadınlığa bakış var.

    Psikeart dergisinin düzenlediği Psikeart Günleri'nin üçüncüsü, 21 – 23 Mart tarihlerinde Bilgi Üniversitesi santralistanbul'da gerçekleşecek. 2012 yılından beri düzenlenen ve gelenekselleşen Psikeart Günlerinin üçüncüsü, 14 oyuncu ve yönetmen, 27 akademisyen, 9 film eleştirmeni ve kazarı konuk edecek.

    Bu önemli etkinlikte bu yıl 10 panel ve sekiz konferans düzenlenecek, akademisyenlerin yönetiminde film eleştirilerinin yapıldığı beş çalışma grubu oluşturulacak. Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü'nde gerçekleşecek olan 3. Psikeart Günleri "Sinemada adın ve Psikiyatri" sempozyumu da üç gün boyunca sürecek. Etkinlikte kadın imgesinin sinemada nasıl kullanıldığı, kadın ve erkek önetmenlerin farklı kadın yorumları, kadına atfedilen değerler, perdede gördüğümüz kadın terapist ve hastalar, kadının psikolojisi, kısaca sinemanın cinsiyet sunumu ele alınacak.

    Tüm bunların yanında Luis Buñuel, Ingmar Bergman, Federico Fellini ve Pedro Almodóvar'ın film analizleri, Lars von Trier'in İtiraf (Nymphomaniac) filmi de dahil sinemanın kadın karakterlere ve çıplaklığa bakışı yer alacak.

    Bilgi, iletişim ve katılım için:

    Deniz Çakmakkaya

    0554 879 08 70

    denizcakmakkaya@psikeart.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top