Hesabım
    SineBellek'te Kadınlar, Politika ve Yemek

    SineBellek'in Nisan ayı programında dört özel yabancı film yer alıyor.

    Sinema tarihinin en önemli ve bol ödüllü filmlerini seyircisi ile buluşturan SineBellek film gösterimleri Nisan ayında da devam edecek. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin geçmiş yıllarda gösterilen ve büyük beğeni toplayan filmlerinden oluşturulan SineBellek'in en önemli özelliği ise, gösterimlerin sonrasında sinema eleştirmenleri, yönetmenler veya akademisyenler tarafından izleyicilerle yapılan film okuma seansları.

    Bu ay İngiltere, Fransa, Portekiz ve Danimarka sinemasından dört film Ankaralı sinemaseverler ile buluşacak. 1987 Berlin Film Festivali'nde iki ödül almış, Fransız yapımı Leos Carax'ın yönettiği Kötü Kan (Mauvais sang 1 ve 3 Nisan saat 19:00 Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda gösterilecek, seans sonrasında Şeyma Balcı ile film okuması yapılacak.

    İkinci olarak Danimarkalı yönetmen Gabriel Axel'in 1988 Yabancı Dilde En İyi Film Oscar'ını kazanan Babette'in Şöleni (Babette's Gaestebud) 8 ve 10 Nisan saat 19:00'da Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda gösterilecek, Prof. Dr. Seçil Büker izleyiciler ile film okuması gerçekleştirecek.

    Üçüncü olarak İngiliz yönetmen Ken Loach'ın 1971 Bafta Ödülleri'nde en iyi film ve en iyi yardımcı ödüllerini kazanan filmi Kerkenez (Kes), 15 ve 17 Nisan tarihinde saat 19:00'da Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda gösterilecek, gösterim sonrasında Prof. Dr. Ahmet Gürata seyirciler ile film okuması gerçekleştirecek.

    Nisan ayının son filmi ise Maria de Medeiros'un yönettiği Nisan Devrimi (Capitaes de abril) olacak. 2000 Bordeux Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde İzleyici Ödülü kazanan yapım, 22 ve 24 Nisan tarihlerinde saat 19:00'da Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda gösterilecek, gösterim sonrası ünlü bir Portekizli film eleştirmeni ve Prof. Dr. Nejat Ulusay ile film okuması yapılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top