Hesabım
    Alan Parker, Brüksel Film Festivali'nin Konuğu Olacak!

    Ünlü İngiliz yönetmen Alan Parker, Brüksel Film Festivali'nin bu yılki açılışını gerçekleştirecek.

    6 – 14 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Brüksel Film Festivali için hazırlıklar devam ediyor. Ivan Corbisier'in öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde festival yeni posterlere, yeni bir logoya, kısacası yeni bir yüze kavuşuyor.

    Üzerinde çalışılmaya devam eden programda çok sayıda yarışma filmi, prömiyerler, yeni keşifler ve çok özel sine-konserler yer alıyor. Geçtiğimiz yıl açılışı yapan Bertrand Tavernier'in ardından bu senenin şanslı ismi ise İngiliz yönetmen Alan Parker oldu!

    Son yıllarda sinema ve müziğin birlikteliğine önemli bir yer veren Bürüksel Film Festivali, müziği ve yedinci sanatı buluşturan nice isme de kapılarını açıyor. Ünlü yönetmen Alan Parker ise 6 Haziran Cuma günü açılışı Flagey'de yapacak ve ertesi gün Cinematek'te özel bir ders verecek. Katılımcılar Parker'ın bulunması güç çalışması Commitments, The (The Commitments) ile buluşacak. Yönetmenin 1976 tarihli ilk filmi Bugsy Malone'da festivalde yer alacak filmler arasında.

    Brüksel Film Festivali son olarak 14 ayrı kült filme evsahipliği yapacak. Bunlar arasında Alan Parker'ın Fame'i, Pink Floyd Duvar (Pink Floyd The Wall), Shoot the Moon, gibi örnekler bulunuyor. Dikkat çeken ve gösterimi yapılacak olan yönetmenin diğer yapımları ise Şeytan Çıkmazı (Angel Heart), Birdy (Birdy), Geceyarısı Ekspresi (Midnight Express), Evita yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top