Hesabım
    İstanbul Film Festivali'nde Bugün!

    Bu yıl onuncu defa Akbank sponsorluğunda izleyiciyle buluşan 33. İstanbul Film Festivali'nin Cumartesi programı her zamanki gibi dopdolu!

    Bu yıl 33. def izleyiciyle buluşan İstanbul Film Festivali, geçtiğimiz akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi ve Kongre Sarayı’nda düzenlenen Açılış Töreni’yle start aldı! Meltem Cumbul’un sunuculuğunu yaptığı törene, bu yıl 100. yaşını kutlayan Türkiye sinemasının önemli isimleri de katılım gösterdi.

    Festivalin açılışını takip eden Cumartesi günüyse, festival tutkunlarını sıkı bir seyir ve etkinlik maratonu bekliyor! Ülkemiz sinemasının 100. yılının "Bu İkiliye Dikkat" bölümüyle kutlandığı festival, bölüme paralel olarak da önemli ikili sohbetler düzenliyor. Genç yönetmen Can Evrenol ve sinema yazarı Engin Ertan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan "Türk Sinemasında Fantastik ve Korku" başıklı sohbeti bu gün saat 16:00'da İstanbul Modern'de başlayacak!

    Festivalin gündemini teşkil eden bir diğer önemli konu başlığıysa, Emek Sinemasının Yıkımına karşı bu gün saat 17:30'da Yeşilçam Sokağı'nda gerçekleşecek buluşma olacak.

    Festivalin en lezzetli bölümlerinden biri olan gece yarısı seçkisinin ilk gösterim ayağı da bu gün gerçekleşecek.Jennifer Kent'in yönetmenliğini üstlendiği The Babadook (Karabasan) Atlas Sineması'nda saat 24:00'te izleyiciyle buluşacak!

    Sinema tarihinin, kayıp ve hasarlı filmleri de "Aslı Gibidir" bölümüyle izleyiciyle buluşturulmaya devam edecek.Volker Schlöndorff imzalı Baal, Atlas Sineması'nda saat 11:00'da gösterilirken, William Friedkin'in baş yapıtlarından biri olan Dehşetin Bedeli, revize edilmiş kopyasıyla yine Atlas Sineması Salon 3'te 19:00 seansında izleyiciyle buluşacak!

    Geçtiğimiz yıl hayata veda eden Peter O'Toole anısına gösterilecek olan Arabistanlı Lawrance filmi Rexx Sineması'nda saat 21:30'da izleyiciyle buluşurken; ilk gösterimini Berlinale'de yapan Miguel Gomes imzalı Kefaret (Redemption) ile birlikte yönetmenin beş kısa filmi de Atlas Sineması Salon 2'de 19:00'da gösterilecek!

    Sinemamızın unutulmaz filmlerine farklı bir perspektiften bakmamızı sağlayan "Bu İkiliye Dikkat" bölümündeyse; İstanbul'un Fethi - Karanlık Sular ve Tabutta Rövoşata - Araf ikilisi,  Beyoğlu Sinemas'ında gösterilirken; Cazibe Hanım'ın Gündüz Düşleri - Aaahh Belinde ve Beklenen Şarkı - Mavi Boncuk ikilileriyse İstanbul Modern'de izlenebilecek!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top