Hesabım
    Her Biri Ayrı Renk

    Uçan Süpürge'de FIPRESCI için yarışacak filmler.

    Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali sekizinci kez 5-15 Mayıs tarihlerinde Ankara'da sinemaseverlerle buluşacak. Bu yıl bir ilkin gerçekleştirileceği festivalde, FIPRESCI (Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği) ödülleri, dünyada ilk kez bir kadın filmleri festivalinde sahiplerini bulacak.

    Türkiye'den Biket İlhan'ın Ayın Karanlık Yüzü ile yarışacağı FIPRESCI ödülleri için 14 film yarışacak. Almanya'da yaşayan Türk yönetmen Nuray Şahin de Helin'in Hayalleri ile festivalin yarışmacı isimlerinden.

    Uçan Süpürge'de yarışacak diğer filmler de çeşitli festivallerde daha önce yarışmış bol ödüllü filmler. Özellikle 2004'te Cannes'dan bir çok ödülle dönmüş dört film festivalde özellikle dikkat çekiyor. Agnes Jaoui'den Look at Me (Resim Gibi), Eleonore Faucher'den Brodeuses (Nakış Gibi), Or (Hazine) ve Carole Laure'den CQ 2 (Ben de Seni Seviyorum) Cannes'ın ödüllü filmlerinden.

    Bunların dışında Sally Potter'ın Yes'i (Evet), Lucile Hadzihalilovic'in Innocence'ı (Masumiyet), Francesca Comencini'nin Mi piace lovorane-Mobbing'i (Benim Güzel İşyerim), Venedik Film Festivali'nde Dijital Kamera Ödülü alan 20 Fingers (20 Parmak), Altın Leoparlı Sessiz Sular, Ronit-Shlomi Elkabetz'ten To Take a Wife (Kız Almak), Rusya'dan Sevdiğim Sensin ve Fransız yönetmen Stephanie Murat'tan Victoire, üçüncü kez verilecek FIPRESCI ödülleri için yarışacak diğer filmler.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top