Hesabım
    Gelecek Program: Uyumsuz

    Ünlü bir romandan uyarlanan Uyumsuz filmi Cuma günü vizyona giriyor.

    Usta yönetmen Neil Burger’ın yeni projesi Uyumsuz (Divergent) vizyona girmek üzere. Başrollerinde Shailene Woodley ve Theo James’in yer aldığı film, çok satan roman serisinden uyarlanmış. Uyumsuz filmi vizyona girdiği ilk hafta, yurtdışında oldukça büyük bir başarı yakalamış ve 54.607.747 dolar hasılata imza atmış.

    Futüristik bir distopyada geçen hikayede, beş farklı fraksiyona bölünen bir toplumun seçimlerine tanık olacağız. Her bir bölüm farklı bir erdemi temsil eder ve 16 yaşına giren her genç nerede yer alması gerektiği hakkında karar vermelidir. Tris Prior ise herkesi şaşırtan bir seçimde bulunur. Bu tercih ile birlikte sadece kendisi değil, çevresi ve ailesi içinde beklenmedik gelişmeler gerçekleşir. Tris hiçbir  gruba ait değildir ve Uyumsuzlar olarak bilinen ayrıksı üyelerdendir. Bu yönünü saklamaya çalışsa da, tüm uyumsuzları yok ettiğini öğrendiği liderden kaçmak durumunda kalır. Yanında ona destek olacak isim ise gizemli Four’dur.

    Filmin yönetmeni Neil Burger “Bu fütüristik filmde yer alan seçimler aslında gerçek hayatta da seçtiğimiz karakteristik özellikler ve bu iyi özelliklerin içinde elbette kötülük de var. Tris tüm bu insanların arasında farklı kalan tek insan hiçbir yere sığamıyor ve farklı olduğu anlaşılırsa öleceğini biliyor.” diyor.

    Theo James’in canlandırdığı Four karakteri için, filmin başında nasıl bir karakter olduğunu bilmediğimizi, ancak bir süre sonra onun korkusuz bir figür olduğunu fark edeceğimizi söylüyor. Öte yandan Uyumsuzları yok eden karakter için Kate Winslet’i seçtiklerini söylüyor ve ekliyor; Jeanine o ütopyanın lideri, çok zeki bir kadın. Bu dünyanın Steve Jobs’u diyebiliriz. Hangi karakterde olduğunuzu öğrenmek için formüller üreten bir kadın. Büyük bir plan hazırlığında olan Jeanine topluluğun içinde bir uyumsuzun olmasına asla evet diyemez, bu yüzden Tris’in en büyük düşmanı olacaktır.

    Yönetmen Burger, filmin en büyük zorluğunun devam filmlerinin de olacağı gerçeği, olduğunun altını çiziyor. Henüz yazılmamış olan üçüncü kısım için yazar Veronica ile sürekli iletişimde olan Burger, gelecek adımları bilmek gerektiğini ve buna göre hareket ettiklerini söylüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top