Hesabım
    İtirazım Var Bu Hayata!

    Onur Ünlü’nün son polisiye-komedisinin halka açık ilk gösterimi dün akşam 33. İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleşti. Bu Cuma gösterime girecek filmin Atlas Sineması’ndaki gösterime ilgi oldukça yoğundu.

    5 Nisan’da başlayan ve bu Pazar sona erecek olan 33. İstanbul Film Festivali’nin Altın Lale Ulusal Yarışma filmleri arasında yer alan Onur Ünlü imzalı İtirazım Var filminin dün akşam Atlas sinemasında gerçekleştirilen Türkiye prömiyerine, festival seyircisinin ve basının ilgisi oldukça yoğundu. Biletleri kapalı gişe satan filmi, Onur Ünlü hayranı gençler merdivenlerde oturarak seyretti. Onur Ünlü’nün 2006'da Polis ile başlayan ve ardından Güneşin Oğlu filmiyle devam eden polisiye üçlemesinin son halkası olan İtirazım Var, bir imamın görev edinerek çözmeye çalıştığı çetrefilli bir cinayeti merkezine alıyor. Film gösterimi boyunca salondan hem kahkahalar hem alkışlar eksik olmazken, gösterim sonrası da film ekibi küçük bir söyleşi gerçekleştirdi.

    Aynı zamanda HDP İstanbul milletvekili olan sinemacı ve yazar Sırrı Süreyya Önder ile beraber filmin hikâyesini 2010 yılında kaleme aldıklarını belirten Onur Ünlü, kendisini bir yönetmenden ziyade daha çok bir senarist ve yazar olarak gördüğünü ifade etti. Gelen bir soru üzerine filmin gişeden gelecek seyirci tepkisine göre, ikincisinin çekimleri için harekete geçeceklerini belirten Ünlü, aslında devam filminin proje olarak kafalarında olduğunu belirtti. Hatta filmin adı olarak “Hesabım Var” başlığını düşündüğünü de ekledi.

    Sıra dışı yönetmen, bu filmin de dağıtımında, Başka Sinema ile çalışacaklarını ama M3 desteği ile farklı salonlarda ve daha geniş seyirci kitleleriyle filmin buluşacağını belirtti. Çekimleri Karaköy, Üsküdar Selimiye ve Hasköy semtlerinde gerçekleştirilen İtirazım Var, Onur Ünlü’nün altıncı uzun metrajlı filmi.

    Yapımcılığını U10 Film’in üstlendiği İtirazım Var 18 Nisan’da Türkiye çapında seyircisiyle buluşacak.

    Haber ve fotoğraf : Duygu Kocabaylıoğlu

    İtirazım Var Fragman

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top