Hesabım
    Onur Ünlü'nün de İtirazı Var!

    Vizyona girmeden hemen önce 18 yaş sınırı getirilen İtirazım Var filmi için alınan karara dair yönetmen Onur Ünlü itiraz dilekçesi verdi!

    Bu cuma günü izleyiciyle buluşan İtirazım Var filmine, içeriği sebebiyle Kültür Bakanlığı tarafından 18 yaş sınırlaması getirilmişti. Onur Ünlü, bu karara ilişkin Kültür Bakanlığı'na itiraz dilekçesi verdiğini ve bu sınırlamanın ortadan kaldırılmasını umduklarını söyledi.

    Altyazı'nın haberine göre, filmin yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını üstlenen Onur Ünlü, bu kararın geri çekilmesini ve filmin 18 yaş altındaki izleyiciyle de buluşabilmesini istiyor. Ünlü'nün Kültür Bakanlığı'na yolladığı itiraz dilekçesinin içeriğiyse şöyle;

    “Yapımını gerçekleştirdiğimiz İtirazım Var adlı eser 17/04/2014 tarihinde ‘Değerlendirme ve Sınıflandırma Alt Kurulu Başkanlığı tarafından  Yönetmeliğin 11. Maddesi gereğince film çocukların ve gençlerin ruh ve beden sağlığını etkileyici unsurlar, genel ahlak, insan onuruna aykırılık ve şiddet içermesi nedeniyle 18 yaş ve üzeri izleyici kitlesi içindir. Televizyonda gösterilmesi halinde  24.00-06.00 saatleri arası uygundur’ kararı alınmıştır.

    Filmin içeriğine bakıldığında şiddet içeren sahnelerin son derece sınırlı olduğu, küfür ve kötü söz küfür ve kötü söz kullanımının yaş sınırlaması getirilmeyen diğer filmlere oranla kısıtlı olduğu, filmin hiç bir planında cinsel istismar işaret edecek bir kullanım bulunmadığı, korku öğelerinin hiç yer almadığı bütün bunlara bağlı olarak ahlaka mugayyir, dini değerleri süistimal eden ve insan onurunu rencide edecek bir unsurun olmamasına özellikle itina gösterildiği için yukarıdaki karara itiraz ediyor, ‘Değerlendirme ve Sınıflandırma Alt Kurulu Başkanlığı’ tarafınca yeniden incelenmesini saygılarımızla arz ederiz.”

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top