Hesabım
    Yine Seri Katil Peşinde

    Fincher arayı Zodiac'la kapatacak

    Yedi, Oyun ve Dövüş Kulübü gibi başarılı filmlerin ardından Panik Odası'yla uzun bir ara veren David Fincher yeniden iddialı bir yapıma soyunuyor. Yine bir seri katilin peşine düşecek olan ünlü yönetmene Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. ve Mark Ruffalo eşlik edecek.

    Robert Graysmith'in 1986'da yayınladığı ve gerçek olayları anlattığı Zodiac ve 2002'deki devam kitabı Zodiac Unmasked: The Identity of America's Most Elusive Serial Killer Revealed'tan uyarlanacak olan Zodiac filminin senaryosunu Jamie Vanderbilt yazacak.

    1966-78 yılları arasında San Francisco'ya büyük bir kabus yaşatan ve 37 cinayetle suçlanan Zodiac lakaplı seri katilin hikayesinin anlatılacağı filmde Gyllenhaal, Graysmith'i canlandıracak. Graysmith, San Francisco Chronicle adlı gazetede karikatirüstti ve seri katilin gazeteye gönderdiği mektuplarla kimliğini keşfetmeyi başarmıştı.

    Ancak Graysmith'in elde ettiği kanıtlar ve yapılan araştırmalar sonucu yeterli kanıt elde edilemediği için şüpheli asla tutuklanamamış ve hiç yargılanmamıştı. 1992'de hayatını kaybeden şüphelinin ardından karikatürist yılmamış ve yaşadıklarını ikinci bir kitap haline getirip yayınlamıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top