Hesabım
    Festival Günlüğü – 18 Mayıs

    67. Cannes Film Festivali gösterimler, toplantılar ve etkinliklerle devam ediyor.

    Dün Arjantinli yönetmen Damián Szifron'ın Vahşli Masallar filminin gösterimi yapıldı. Gösterim sonrası genç yönetmen soruları cevaplandırdı. Arjantin'de televizyon dizileri için senaryo yazan yönetmenin filmi fantastik-komedi ve aynı zamanda gerilim içeriyor. Çok katmanlı bir film olarak nitelendiren Vahşi Masallar, eleştirmenler tarafından beğenildi. Talihsiz karakterlerin hikayelerini anlatan yönetmen, günlük yaşamlarında vahşice görünen zamanlarda, bu rengarenk karakterlerin güçlü deneyimler kazanarak yollarına devam ettiklerini ve farklı hikayeler üzerinden filmi uzun bir yolculuk olarak düşündüğünü söyledi. Filmin başrollerinde Ricardo DarínOscar MartinezLeonardo Sbaraglia ve Erica Rivas yer alıyor.

    AFP

    Günün bir başka filmi ise yönetmenliğini Kristian Levring'in yaptığı The Salvation. Western türünde olan bu filmin başrolerinde Hannibal dizisinden hatırlayacağımız Mads Mikkelsen, güzel Fransız oyuncu Eva Green, Amerikalı oyuncu Jeffrey Dean Morgan ve efsane futbol oyuncusu Eric Cantona yer alıyor. Cannes'da yarışma dışı gösterilen film, yoğun şiddet sahneleriyle konuşuluyor. Kristian Levring bize gerçekçi bir şiddet filmi sunuyor diyen eleştirmenler ayrıca filmin başrol oyuncusu Mads Mikkelsen'in canlandırdığı karakterin yoğunluğunu ve aktörün yeteneklerinden övgüyle söz ediyor.

    FDC

    Gösterilen başka bir film ise, Yönetmen Ned Benson'ın The Disappearance Of Eleanor Rigby: Them'iydi. Filmin başrollerinde Jessica ChastainJames McAvoyIsabelle Huppert ve Viola Davis gibi başarılı oyuncular yer alıyor. Yapılan basın toplantısında bu filmin senaryo fikrinin nasıl çıktığını soran gazetecilere yönetmen, filmle ilgili ilk fikrin Central Park'ta yürüyüş yaparken aklına geldiğini söyledi. Aşk ve ilişkilerin karmaşıklığı ile ilgili her zaman bir şeyler yapmak istemişimdir diyen yönetmen, Central Park'ta gördüklerini ve deneyimlediklerini kağıda döktüğünü sözlerine ekledi.

    Festivalde bugün; David Michôd'un yönetmenliğini yaptığı, Guy PearceRobert PattinsonScoot McNairy gibi ünlü oyuncuların yer aldığı The Rover, Tommy Lee Jones'un hem yönetmenliğini hem başrolünü oynadığı The Homesman, Philippe Lacote'nin ilk uzun metrajlı filmi Run ve İtalya yapımı, yönetmenliğini Alice Rohrwacher'in yaptığı The Wonders gibi filmlerin gösterimleriyle devam edecek.

    Festivale dair en güncel haberler için beyazperde.com'u takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top