Hesabım
    Cannes Film Festivali'nde Cehennem Melekleri 3 Fırtınası!

    Ağustos ayında gösterime girecek serinin son devam filmi, ekibiyle birlikte festival seyircisinin karşısına çıktı. Basının sorularını cevaplandıran ekibin keyfi oldukça yerindeydi!

    Ülkemizde 15 Ağustos'ta vizyona girecek serinin son filmi Cehennem Melekleri 3'ün dünyadaki ilk görüntüleri 2014 Cannes Film Festivali'nde gösterildi. Gösterimin ertesi günü The Carlton Hotel Grand Salon’da Henri Behar  moderatörlüğünde gerçekleştirilen basın toplantısını genel yayın yönetmeminiz Melis Z. Pirlanti yerinde takip etti. Ayrıca film ekibinin Cannes'a bir tank üzerinde gelmesi ve hayranlarını selamlaması oldukça ilgi uyandırdı!

    Basın toplantısının soru cevap bölümünden notlar ve detaylar: 

    Bu sefer kamera arkasına geçmeden oyuncu kadrosunda yer alan Sylvester Stallone, üçüncü filmi nasıl değerlendirirsiniz sorusuna, "ilkinde aksiyon öndeydi, ikincisine bol bol mizah kattık ama bence üçüncüsünde dengeyi yakaladık. Boş mizah sevmem öyle olmasını da istemezdim bu filmin" sözleriyle cevap verdi. Arnold Schwarzenegger ise "Bence eğlence ön planda, aksiyonla birlikte ve bu da evrensel bir şey olduğu için başarılı" diyerek ekledi. Stallone 'bir aksiyonu iyi yapan nedir?' sorusunaysa, önce mizahi cevap verdi ve "Seksapel saçlar ve zeka" dedi. Gülüşmelerin ardından "aslına bakarsanız bunu biz de bilemeyiz ama olay sadece kaslarda bitmiyor; birçok şeyin bir arada olması ve bunun da sevilmesi gerekiyor. Bu biraz da şansla ilgili." dedi. Dolph Lundgren ise "Bence öne çıkan karakterin izleyici tarafından sevilmesi gerekiyor ki kimin sevileceğini de bilemiyorsunuz" derken, filmde Luna karakterini canlandıran Ronda Rousey ise "setteki tek kadın olarak çok saygı gördüm" dedi. Bunun üzerine Stallone araya girip "Senden korkuyorduk da ondan" deyince ve salondan kahkahalar yükseldi. Deneyimli oyuncu Kelsey Grammer ise "sette kendimi genç hissettim, teşekkürler!" diye espri yaptı. 

    Beyazperde.com

    Yönetmen Patrick Hughes'a  yöneltilen, "Dejavu gibi hissettiniz mi?" sorusuysa "Bazen evet, bazen hayır; burada ekibin genişlemesi önemliydi" şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine ekibe yeni katılan oyunculara bu filme dahil olmak nasıl bir histi sorusu yöneltildi.

    Harrison Ford : "Rolüm fazla değildi ama yer aldığım süre boyunca çok eğlendim; işimize çok konsantre bir ekiptik"

    Sylvester Stallone: "Oyuncular için 80'lerde kaldı, modası geçti diyorlar ama bence burada mesele o değil, esas deneyim öne çıkıyor. Burada yer alan herkes çok deneyimli, çok yetenekli; hem yönetmenlik, hem yapımcılık, hem oyunculuk deneyimi olan kişilerin bir araya gelişi bence inanılmaz. Mesela Harrison Ford, Mel Gibson, mesela Kelsey, ekibe çok uydu"

    Kelsey Grammer: "Sylvester ile salak partilerden tanışıyorduk ama hep hayrandım. Bu projede birlikte çalışmak için masaya oturduğumuzda şunu fark ettim, arada kurulan bağ, iletişim ve eğlence anlayışı çok önemli. Bizde bu vardı, Sly çok akıllı ve mizah yeteneği çok güçlü." 

    Yine yönetmen Hughes'a sorulan "Red Hill'den buralara gelmek nasıl bir duygu?" sorusuna Hughes "Elbette çok güzel bir his. Bu noktada zaman ve yaşanan zorlukların sizi kamçılaması çok önemli. İlk zamanlar hiç param yoktu ve dağıtımcı bulamıyordum ama Sly yaptığım işlerde bir cevher görüyordu. O beni cesaretlendirdi, risk almamı sağladı. Sette bilgelik vardı, adeta okul gibi bir set. Ben çok şey öğrendim..." sözleriyle cevap verdi. 

    Beyazperde.com

    Antonio Banderas'a sorulan "Sizin çok diyalogunuz var, bu konuda ne söylemek istersiniz?" sorusuna ünlü oyuncu "Evet, epey konuşuyorumbu filmde. 23 sene önce Amerika'ya geldim İspanyol olarak. İspanya'daki takipçilerime çok şey borçluyum. Bir İspanyol olarak bu projede yer almak benim için ayrı bir onur" şeklinde cevap verdi. 

    Stallone'a yöneltilen "Aksiyon sahnelerinde yaşınızı göz önüne alarak önlem aldınız mı?" sorusuna deneyimli oyuncu "Açıkçası herkes yaralandı, hepimiz evlerimize çürük çarık içinde dönüyorduk. Önlem almaya çalıştık ama CGI'dan ziyade orada gerçek aksiyon vardı, göreceksiniz. Acıyı kattık işin içine ve kesinlikle değdi" sözleriyle cevaplayınca salondan alkış aldı. Ardından gelen "Rock & roll için ne zaman yaşlanmış hissedeceksiniz?" sorusuna ise Stallone her zamanki sempatik üslubuyla "Bir gün uyandığımda popom benden bağımsız yere düşüyorsa bitmiştir" dedi.

    Mel Gibson'a ise "filmin kötü adamı olmak ve tek kadını elde etmek nasıl bir his?" sorusu yöneltildi. Sinemanın deneyimli ismi "Kadın benim mi oldu, hatırlamıyorum galiba bu proje için fazla yaşlanmışım. Ayrıca ben kötü karakter miyim? Bence diğer herkes kötü, ben iyiyim." sözleriyle esprili bir karşılık verdi. Stallone ise "Mel, kötü karaktere odaklanmak için gerçek bir kötü karakteri düşünür, adeta onu giyinir öyle çalışır" dedi.

    Filme getirilen "PG 13" yaş sınırlamasına dair soruya ise Stallone "Diğer filmlerde bu sevildiği ve istendiği için şiddet vardı ama artık yeni jenerasyona karşı daha sorumlu hissettik ve bu yönde kullandık tercihimizi" sözleriyle yanıt verdi.

    "Cehennem Melekleri serisi sizin için daha ne kadar devam eder?" sorusunaysa Stallone "Aslında gençleri ekibe bu yüzden ekledik. Spor gibi düşünün, genç atletleri bulmamız lazım; bu filmlere karşılık bir sorumluluk" sözleriyle yanıtladı. Son olarak yöneltilen "Maskülenlik bu kadar popüler sizce?" sorusunaysa Ronda Rousey "Erkekler artık zayıf bacaklar, dar pantolonlarla sürekli iphone'larına bakıyorlar. Güçlü silahlı erkekleri şahsen özledim, belki bundandır" sözleriyle yanıt verdi. 

    Cannes Film Festivali’nden günlük gelişmeler için beyazperde.com’u takip etmeye devam edin!

    Haber ve fotoğraflar: Melis Z: Pirlanti

     

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top