Hesabım
    Cannes Günlüğü – 19 Mayıs

    Cannes 4. gününde de dopdolu ve rengarenkti.

    Genç İtalyan yönetmen Alice Rohrwacher ve film ekibi, The Wonders için basının sorularını cevapladı. Rorhwacher, filminin çok tanıdık bir ortamda çekildiğini ve tamamen kişisel olduğunu söyledi. Gerçeğe dayalı ama masalsı bir anlatımı olan, içinde boşlukları da olan bir film yapmak istedim. Sadece sinema değil aynı zamanda edebiyat, hayat gibi kavramlardan ilham alıyordum diye sözlerine ekledi. Filmde rol alan Monica Bellucci, Alice'nin filminde çalışmak benim için değişik bir deneyim oldu. Ben bu filmde koca bir pastanın üzerinde ki kiraz gibiyim, büyük ve kocaman bir kiraz... Yönetmen, filmde bize tüm karakterlerin harika bir anlatımını veriyor dedi. Filmin başrollerinde olan ve aynı zamanda yönetmenin kardeşi olan Alba Rohrwacher, kardeşimin varlığı beni çok rahatlattı. Sette her şey çok doğaldı, çok rahat çalıştık dedi.

    FDC

    Altın Palmiye için yarışan filmler arasında olan usta aktör ve yönetmen Tommy Lee Jones'un The Homesman filmi Cannes'da en çok merak edilenler arasındaydı. Tommy Lee JonesHilary SwankDavid Dencik ve William Fichtner gibi güçlü oyuncuların olduğu film 1800'lerin Nebraska'sında geçiyor. Homesman'ın basın toplantısı için oda da hiç boş yer yoktu. Toplatıda yer alanlar arasında filmin yapımcıları Luc Besson, Michael Fitzgerald ve Brian Kennedy'de vardı. Yönetmen Tommy Lee Jones, 19. yüzyılda kadınların delilik üzerine hastalıklarla uğraştıklarını okudum ve bunun üzerine düşündüm dedi. O zamanlarda kadınlar farklı hastalıklar için, şizorfreni gibi hastalıklar için 8 saat boyunca hastayla birlikte hareket ediyorlarmış, bu konu beni çok etkiledi diye sözlerine ekledi. Filmin yapımcısı Luc Besson, The Homesman Amerika tarihinin öğretici filmlerinde biri oldu dedi.

    AFP

    David Michôd'un yönetmenliğini yaptığı The Rover, yoğun şiddet sahneleriyle daha vizyona girmeden konuşulmaya başlanmıştı. Cannes'ta yarışma dışı gösterilen filmin başrollerinde Guy PearceRobert PattinsonScoot McNairy yer alıyor. 2007 yılında beri filmin üzerine çalıştığını belirten yönetmen, suçluların portresini çizmeye çalıştım dedi. David Michôd The Rover için, hayatta kalmak ya da ölmek üzerine kurulu bir film diye sözlerine ekledi.

    FDC

    Festivalde bugün gösterilecekler arasında; Bennett Miller'in yönetmenliğini yaptığı draması Foxcatcher, David Cronenberg'in yönettiği Julianne MooreMia Wasikowska Olivia Williams gibi oyuncuların yer aldığı Maps To The Stars, Fransız yönetmen Pascale Ferran'ın son filmi Bird People gibi filmler var.

    Festivale dair en güncel haberler için beyazperde.com'u takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top