Hesabım
    Cannes Günlüğü – 22 Mayıs

    Cannes Film Festivali'nde yaşanan tüm gelişmeler burada!

    Bol ödüllü Artist filminin yönetmeni Michel Hazanavicius dün yeni filmi The Search için basının karşısındaydı. Filmin başrollerinde aynı zamanda yönetmenin eşi olan Bérénice Bejo'nun yanı sıra Annette Bening, Nika Kipshizde ve Nino Kobakhidze yer alıyor. Sivil toplum kuruluşunda çalışan bir kadın ile bölünen Çeçenistan'dan kaçmaya çalışan genç bir çocuğun arasındaki sıradışı ilişkinin anlatıldığı filmle ilgili gazeteciler, hassas ve zor bir konu hakkında film çekmeyi seçmişsiniz neden diye sordular. Hazanavicius konuyla ilgili, basit bir film yapmakla ilgili düşüncem olmadı...Bu filme çok şey katmak için yola çıktım, olayları mümkün oladuğunca en insani şekilde anlatmaya ve göstermeye gayret ettim dedi. Ayrıca yönetmen, ben Rus–Çeçen savaşına maruz kalan sıradan insanlar hakkında film yapmaya çalıştım diye sözlerine ekledi.

    FDC

    Meksika sinemasının en önemli elçilerinden ve 67. Cannes Film Festivali'nde jüri üyesi olarak gördüğümüz Gael García Bernal, Charlotte Pavard ile bir röportaj gerçekleştirdi. 2000 yılında Alejandro Inarritu'nun yönetmenliğini yaptığı “Paramparça Aşklar Köpekler” filmiyle tanınan oyuncu bu konuyla ilgili, 22 yaşındaydım ve ilk deneyimim burada Cannes'da gösterildi, çok şanslıydım dedi. Her zaman yönetmen olmak istediğini de söyleyen oyuncu, o kadar zamandır anca şimdi kendime evet benim mesleğim oyunculuk diyebiliyorum şeklinde konuştu.

    AFP

    Şanslı Slevin ve Centilmen filmlerinin ekibinde yer Andrew Hulme ilk uzun metrajlı film deneyimi Snow in Paradise Cannes'da Belirli Bir Bakış bölümünde gösterildi. Gerçek bir hikayeden esnlenilerek hazırlanan film, Londra'da organize suç örgütünün içinde büyüyen Martin Askew'in yaşadıklarını anlatıyor. Filmi Martin Askew ile beraber yazdık, daha yazarken herşey kafamda netleşmişti diyen yönetmen, ilk başladığımızda karakter draması olarak düşünmüştüm ama film ilerledikçe gerilim peşinden geldi diye sözlerine ekledi. Kısıtlı bir bütçeyle filmi çekmeyi başardığını anlatan yönetmen, filmin hazırlık aşamasında kendisine inanan herkese teşekkür etti.

    James Taylor-Meme

    Festival bugün, Ken Loach'un yönetmenliği yaptığı Jimmy's Hall, Rolf De Heer'den Charlie's Country, genç yönetmen Xavier Dolan'ın son filmi Mommy ve Asia Argento'nun Incompresa filmlerinin gösterimiyle devam ediyor.

    Festivale dair en güncel haberler için beyazperde.com'u takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top