Hesabım
    Londra'da Türk Sineması Coşkusu!

    Bu yıl 19.'su düzenlenen Londra Türk Film Festivali'nin galası muhteşem bir geceye sahne oldu.

    Türk sinemasının Londra'daki 19'ncu buluşması olan ve 02 Millennium Dome’da gerçekleştirilen açılış gecesinde, tüm zamanların usta oyuncusu Serra Yılmaz'a "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" takdim edildi. Ödülünü alan Serra Yılmaz, " Buradayım hayattayım ve halen işimin başındayım ve işimi halen çok severek yapıyorum" diyerek seyirciyi selamladı.

    Görkemli festival açılışında Serra Yılmaz'ın yanı sıra, Derviş Zaim Devir filmiyle Golden Wings Dijital Dağıtım ödülünü aldı. Ödülü Derviş Zaim adına, ses tasarımcısı Burak Topalakçı, jüri üyeleri Ailsa Ferrier ve Miken McCahill'den aldı. Burak Topalakçı madenci bareti ile Soma'da şehit olan maden işçilerini andı.

    Yoğun bir katılımın olduğu gecenin açılışında, Festival Başkanı Vedide Kaymak Soma'da ölen maden işçilerimiz için yaptığı konuşma ve yine madencilerimize adanmış şiiri İngilizce okuyarak taziyelerini bildirdi.

    Gece, açılış filmi "Yozgat Blues"un gösterimi ve sonrasında filmin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun ve başrol oyuncusu Ercan Kesal ile gerçekleştirilen soru cevap ile sonlandı.

    Festival kapsamında gösterilen filmler aynı zamanda, festivalin diğer filmleri ile birlikte LTFF Golden Wings İzleyici Ödülü için de yarışacaklar. Bu sene gösterilecek ve yarışacak filmler;

    Ayhan Hanım / Levent Semerci

    Mavi Dalga / Zeynep Dadak ve Merve Kaya

    Karnaval / Can Kılcıoğlu

    Özür Dilerim / Cemil Ağacıkoğlu

    Uzun Yol / Nihat Seven

    Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 / Alphan Eşeli

    Küf / Ali Aydın

    Ne Gelen Var Ne Giden / Gürhan Özçiftçi

    Köksüz / Deniz Akçay

    Zerre / Erdem Tepegöz

    LTFF Golden Wings İzleyici Ödülü izleyiciler tarafından belirlenecek ve kazanan film festival sonrası İstanbul’da yapılacak bir resepsiyonda açıklanacak. Londra Türk Film Festivali 22 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında Rio Cinema, Dalston, O2 Cineworld, Hackney Picturehouse ve Ray Dolby Theatre, Soho Square’de izleyicisiyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top