Hesabım
    Senarist Olmak İsteyenlere Fırsat!

    Sekiz Nota Tiyatro, bir senaryo grubu oluşturmak üzere, sektöre yeni projeler üretecek senarist ve senarist adayları arıyor. "Dizi sektöründe ben niye yokum?, Ben daha iyisini yazarım!" diyorsanız, işte size fırsat!

    Sekiz Nota Tiyatro'nun sektöre yeni senarist ve senarist adayları kazandırmak için hazırladığı girişim sizleri bekliyor. İşte detaylar:

    Öncelikle aşağıda verilen özeti sahneleştirin. Sayfa sınırı yok; ama 10 sayfayı geçene de sorumuz şu: Siz en son ne zaman 10 dakika süren etkileyici bir sahne izlediniz?

    Sahne Özeti:

    Karakteriniz dairesinin camından sokağa bakarken, bir erkek ile kadının kaldırımda kavga ettiğini fark ediyor. Erkek birden belinden silah çıkarıp, kadını vuruyor. Sokak tenha, ama uçlarda kalabalıklar var. Adam korkup, karakterinizin yaşadığı apartmanın bahçesine sonra da binaya giriyor. Beton merdivenlerde zıplayan ayak sesleri yankılanarak yaklaşıyor, yaklaşıyor.. Karakterinizin dairesinin önündeki apartman boşluğuna gelince kesiliyor. Adam nefes nefese orada beklemeye başlamış.

    Sahneyi buradan itibaren başlatın. Karakteriniz ne yapacak? Bunu yazın. Ancak, bir şartımız var: Sahnenin bir yerinde kapısını açmak zorunda. Başvurularınızı alttaki email adresine yanında CV’nizle beraber yollayın.

    Tüyo: Şartlar tamamen size kalmış. İki adam birbirini tanıyor olabilir. Biz bir şey söylemedik. Evde tek başına olabilir, ya da olmayabilir. Biz bir şey söylemedik. Kapıya gelen kişi kurt adama bile dönüşebilir. Biz bir şey söylemedik. Tek kaide var, ne yazarsanız yazın inandırıcı olmanız, yazdığınıza bizim inanmamız, o kadar.

    Aradığımız özellikler:

    İngilizce bilmeniz. En azından okuduğunuzu anlayacak kadar. Dünyayı, altyazı çevirilerini beklemeden takip ediyor olduğunuzu bilelim.

    Yazabiliyor olmanız. Yazarlığı size kimse öğretemez (diyalog yazmayı mesela). Senaryo formatını öğrenmek için de workshop ilanlarını takip etmenize gerek yok. İşe yaramadıklarını herkes biliyor, siz de biliyorsunuz, kendinizi kandırmayın. İki haftada öğrenemiyorsanız, siz daha yazmayı bilmiyorsunuzdur.

    Ve takım olarak çalışmaya yatkın olmanız. "Yazarlık" ile drama yazmak arasındaki kimsenin dillendirmediği nüans budur. Bazı diziler niye bu kadar kötü yazılıyor? Kaçar kişi çalıştıklarını bilseniz anlardınız. Ama, cevabımın içinde asıl cevap gizli değil mi, siz zaten anladınız.

    İlanı okuyan herkese teşekkürler!  

    email: sekiznotatiyatro@outlook.com

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top