Hesabım
    12. Brüksel Film Festivali Yaklaşıyor!

    Kente bir hafta boyunca yeni bir soluk kazandıran festivalde 50'yi aşkın film gösterilecek...

    Bu yıl 6-14 Haziran tarihleri arasında geçekleştirilecek 12. Brüksel Film Festivali kapılarını sinema takipçilerine açmaya hazırlanıyor. 12 filmin yarıştığı yarışmalı bölümün yanı sıra Panorama, özel gösterimler, açık hava filmleri ve müzik belgeselleri gibi bölümlerden oluşan festivalde ağırlıklı olarak Avrupa sinemasından seçilmiş 50'den fazla film takipçileriyle buluşacak.

    Festivalin en büyük ödülü olan "Golden Iris"'i kazanacak filmi belirleyecek jüri ise Hande Kodja (Oyuncu- Belçika), Anita Kravos (Oyuncu-İtalya), Olivier Rabourdin (Oyuncu - Fransa), Raphael (oyuncu, yönetmen, şarkıcı Fransa) ve Fabrizio Rongione (oyuncu - Belçika) isimlerinden oluşuyor. Festivalin büyük ödülü ise 10.000 Euro değerinde maddi destek. 

    Fransız yapımı La Chambre Bleue filmiyle açılışını yapacak olan festivalin kapanış filmi ise ülkemizde de gösterime giren Ocak Ayının İki Yüzü  adlı yapım olacak. Türkiye'den herhangi bir yapımın katılmadığı festivalde yarışacak filmler arasında ülkemizde de festival seyircisiyle buluşan Şiddet Güzeli, Fransız yapımı Arrete Ou Je ContinueBenedikt Erlingsson imzalı Of Horses and men ve İsveç yapımı Something Must Break gibi filmler yer alıyor. 

    Festival programına dair detaylar için http://www.brusselsfilmfestival.be/en/program adresini ziyaret edebilirsiniz. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top