Hesabım
    SineMardin Heyecanı Başlıyor

    Beyazperde.com'un sponsorları arasında olduğu SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali 9. defa perdelerini sinemaseverler için açıyor.

    Bu yıl 30 Mayıs - 6 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali, ünlü yönetmen ve oyuncuları ağırlayacak. Festival, Hisham Zaman'ın yönetmenliğini üstlendiği Kar Yağmadan Önce filmiyle açılışını gerçekleştirecek. Bol ödüllü filmin oyuncu kadrosunda Abdullah TaherSuzan IlirBilley Demirtasve Eva Medusa Gühne yer alıyor. 2 Haziran'da ise bu yıl hem gişesi, hem de komedisiyle ortalığı kasıp kavuran, Türk sinemasının en çok izlenen ikinci filmi Düğün Dernek Mardin'e gelecek. Başrol oyuncuları Ahmet Kural, Murat Cemcir ve yönetmeni Selçuk Aydemir'in katılımıyla filmin ardından söyleşi de gerçekleşecek.

    9. SineMardin, bu kez yine doğası gereği senaryo üzerinden yaptığı film seçkisiyle Mardin’li sinemaseverin huzuruna çıkıyor. Hikayeleriyle sinemaya yansımış olan Mardin, her zaman olduğu gibi yine kendi coğrafyasının hikayelerine ev sahipliği yapacak. Bazen keskin bir dille bazen duygusal yoğunlukta ama her zaman sinema estetiği üzerinden bölgemizde ve dünyada yaşanan insani travmaya odaklanacak. 6 Haziran'a kadar devam edecek olan festivalde birçok ödüllü film yer alacak.

    Festivalin gün gün detaylı programını incelemek için tıklayın!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top