Hesabım
    Ankara Uluslararası Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu

    Bu yıl 25.'si düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali'nde kazananlar belli oldu.

    Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından gerçekleştirilen festivalin Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu'ndaki kapanış töreninde konuşan Sinema Genel Müdürlüğü Yayın Dairesi Başkanı Ender Aslan, 25 yıldır desteklediğimiz festivalin 26. yılı için şimdiden hazırlıklara başladığını dile getirdi. Yönetmenliğini Atıl İnanç'ın üstlendiği Daire filmi, En İyi Film, En İyi kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazanarak, festivale damgasını vurdu.

    Yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, oyuncu Belçim BilginMert Fırat, öğretim üyesi Dr. Ali Karadoğan ve Yunan görüntü yönetmeni Andreas Sinanos'un yer aldığı jüri ayrıca Reha Erdem'in Şarkı Söyleyen Kadınlar filmine En İyi Yönetmen dahil 5 ödülü layık gördü. Yarışan 10 yapım arasından En İyi Film ödülünü kazanan Daire filminin yönetmeni Atıl İnanç gecede yer almazken, gönderdiği mesajda ödülünü Berkin Elvan'a ithaf ettiğini belirtti. En İyi Kadın ve Erkek ödülünü kazanan oyuncular Nazal Kesal ve Fatih Al ödüllerini jüri üyesi olan Mert Fırat ve belçim Bilgin'in elinden aldı.

    Kısa Film ödüllerinde ise En İyi Kurmaca Film ödülünü, Onur Yağız'ın Patika adlı filmi kazanırken, Jüri Özel Ödülünü Onur Otacı ve Murat Kandemir'in Göz filmi kazandı. Canlandırma dalında, Koray Sevindi'nin Kafa filmi ödüle layık görülürken, Deneysel dalda En İyi Film ödülü ise Oğuzhan Kaya'nın Mükemmel Bir Gün adlı filmine verildi. Ulusal Belgesel Film Yarışması'nın kazananı, Güliz Sağlam'ın Tepecik Hayal Okulu adlı belgeseli oldu. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top